Skip to main content

Hauges direktiv

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Ørjan N. Karlsson
Leseeksemplar fra Juritzen

En krimroman om det du ikke skal vite. En tidligere sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) drar for å møte en informant på den nedlagte undergrunnsstasjonen Valkyrien i Oslo. Senere blir liket av en kvinne funnet på samme sted. Under kroppen ligger det en sort sjakkbrikke og en kryptisk beskjed.

Etterforsker Kyrre Kaupang jobber for den hemmelige etterretningsorganisasjonen Stiftelsen. Sammen med makker Lorents Sølvberg må han finne drapsmannen før flere mord begås.

Underveis avdekker de to et ukjent Oslo, et nett av hemmelige ganger og korridorer som ble påbegynt av nazistene og etter krigen videreført av forsvarsminister Jens Chr. Hauge. Korridorer som fremdeles er i bruk. I mørket under Oslos gater møtes nåtid og fortid.

Dette er enda en god krimbok som jeg er glad for at jeg leste. Det var veldig artig å oppdage at den nedlagte undergrunnstasjonen faktisk eksisterer og at gatekjøkkenet som beskrives ved den gamle nedgangen også er der i virkeligheten. Jeg måtte også foreta et søk på de gamle underjordiske gangene, og ryktene sier at de kanskje eksisterer.

Sett av litt tid når du leser denne boka. Vanskelig å legge vekk :)

Forfatter: Ørjan N. Karlsson
Forlag: Juritzen Forlag
Utgivelsesår: 2014

Juritzen