Skip to main content

Krattlandet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Chris Hammer
Leseeksemplar fra Goliat

Riversend er en tørkerammet småby under Australias brennende sol. En ung og populær prest står plutselig på kirketrappen og skyter med iskald presisjon ned fem mennesker fra menigheten før han selv blir skutt av en lokal politibetjent. Ingen skjønner hvorfor.

Ett år etterpå kommer journalisten Martin Scarsden for å skrive en reportasje om hvordan den døende byen har taklet tragedien. Han oppdager at den offisielle forklaringen om at presten var pedofil, kanskje ikke stemmer. Mange mennesker har mye å skjule – og så dukker det opp et lik. Det viser seg å være to tyske ryggsekkturister som har vært savnet siden et par dager før kirkemassakren.

Byen blir senter i en mediestorm, og Martin er i senter for oppmerksomheten. Både karrieren og livet hans settes på spill. Hva har egentlig foregått i Riversend? Lag på lag avdekker Scarsden hemmeligheter som har preget innbyggerne i årevis, hemmeligheter som de ikke ønsker at noen skal rote i. Han har alle odds mot seg i småbyen som mistror alle fremmede og journalister mest av alle.

 

Forfatter: Chris Hammer
Forlag: Goliat
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: Krattlandet
Oversatt av: Anlaug Lia
Antall sider: 435
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
God krimbok hvor handlingen utspiller seg i Australia. Du får også med en liten dose kjærlighet. Jeg opplever boka litt tung i starten, men den tar seg opp. Det avdekkes stadig en liten avsløring, men du får ikke puslet sammen løsningen før i slutten av boka.

Boka passer for begge kjønn, men jeg ser for meg at boka passer godt som julegave til krimelskende mannfolk.

Om forfatteren:
CHRIS HAMMER har jobbet som journalist i mer enn 30 år. Han har rapportert fra over 30 land på 6 kontinenter. Hammer er også forfatter av to sakprosabøker som har blitt svært godt mottatt, blant annet The River som fikk prisen ACT Book of the Year for 2011. Denne omhandler forfatterens reiser gjennom den australske ødemarken i 2008 og 2009, under den verste tørkeperioden i Australias historie. I løpet av denne reisen møtte han mennesker som ga ham den innsikten og informasjonen han trengte for å bli inspirert til å skrive Scrublands som ble hans første skjønnlitterære bok. Chris Hammer bor i Canberra sammen med sin partner Dr. Tomoko Akami. Paret har to barn sammen.

Krattlandet er Hammers første bok på norsk, og oppfølgeren utkommer høsten 2020.

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Bonnier