Skip to main content

Sekten som gjenoppsto

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Mariette Lindstein
Leseeksemplar fra Gyldendal

Sofia Bauman forsøker å skape seg et nytt liv etter to år i sekten ViaTerras klør. Veien tilbake blir mye vanskeligere enn hun hadde trodd. Hun møtes av fordommer og mistenksomhet, og er plaget av mareritt.

Frans Oswald, sektens leder, sitter i fengsel i påvente av rettssak. Han er verken urolig eller viser noe tegn til anger. Med hjelp av sin advokat, begynner han å veve ett nett som strekker seg langt utover fengselets grå vegger, og hans eneste tanke er å hevne seg på Sofia Bauman.

Da Sofia bestemmer seg for å snakke om sekten, forvandles livet hennes til et mareritt. Eneste utvei er å forlate alt og starte på nytt et annet sted med et nytt navn.

Men Oswald skyr ingen midler. Hans nettverk strekker seg langt inn i Sofias kretser og omgivelser. I kjølvannet av hans hevn står det avgjørende spørsmålet tilbake: Kan man noensinne bli fri fra en sekt?

 

Forfatter: Mariette Lindstein
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: Sekten som återuppstod
Oversatt av: Jørn Roeim
Antall sider: 439
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg irriterer meg fortsatt over folk som er lettlurte, men det er lett å si. I virkeligheten er det nok lett å la seg lure av psykopater som er sjarmerende og kjekke. Forfatteren har selv erfaring fra scientologikirken.

Historien fortsetter der den første boken sluttet. Historien er like spennende denne gangen, og en bok som er vanskelig å legge fra seg. Denne historien kunne også skjedd i virkeligheten, og det gjør at dette er en bok man husker i ettertid. Dette er en serie jeg vil anbefale.

Om forfatteren:
Mariette Lindstein (f. 1958) ble som tjueåring med i den omstridte scientologikirken. I løpet av 25 år arbeidet hun på alle nivåer i organisasjonen ved det store hovedkontoret utenfor Los Angeles. I 2004 rømte hun.

I dag arbeider Mariette som forfatter og foredragsholder på heltid. Hun vier livet sitt til å opplyse om sektproblematikk. Bøkene om den fiktive sekten ViaTerra er basert på hennes egne opplevelser fra scientologikirken.

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Gyldendal