Skip to main content

Se en annen vei

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Torkil Damhaug
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

To foreldreløse gutter; Karol og Marek, bor i Budapest. Der livnærer de seg av å stjele i markedshallene. En dag stjeler Marek en veske fra en dame. Det får uante konsekvenser som ingen av dem hadde drømt om. I byen er også norske Marlen Glenne, som studerer til å bli lege. Hun blir tilfeldigvis blandet inn i saken.

Forlaget skriver:
Se en annen vei er en intens psykologisk thriller fra et høstmørkt, vakkert og brutalt Budapest.

I Budapest stjeler to hjemløse gutter noe de ikke burde stjålet, og kort etter jages de av byens mest hensynsløse jegere. Den norske medisinerstudenten Marlen Glenne trekkes inn i den dødbringende jakten ved en tilfeldighet. Eller skjer det for at hun skal måtte snu seg og se mørket i sin egen fortid?


Forfatter: Torkil Damhaug
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 367
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Her er enda en bok jeg kan anbefale. På forhånd har jeg sett at denne boka har fått gode omtaler. Og det er ikke uten grunn. Se en annen vei er en god bok. Boka er i sjangeren psykologisk thriller. Selv ville jeg nok ikke kalt den psykologisk. Historien er veldig spennende, men uten å være skummel.

Jeg tror ikke at jeg tidligere har lest noen bok hvor handlingen foregår i Budapest. Jeg besøkte selv denne byen for flere år siden, og får lett bilder av stedene i hodet når jeg leser.

Om forfatteren:
Torkil Damhaug (1958) er utdannet lege med spesialisering innenfor psykiatri, og leger er hovedpersoner i flere av hans bøker. Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Cappelen Damm