• Anne Lise Johannessen

Blod på snø (Jo Nesbø)

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Etter ti Harry Hole-bøker, "Hodejegerne" og "Sønnen" har Jo Nesbø skapt enda et nytt romanunivers. Hovedpersonen i Jo Nesbøs nye thriller er Olav Johansen, en ordblind leiemorder som har det med å forelske seg. Vi er i Oslo, desember 1975, den kaldeste vinteren i manns minne. Samtidig som Olav sliter med å få ferdig et langt kjærlighetsbrev, jobber han som leiemorder for Daniel Hoffmann, som kontrollerer hovedstadens heroinmarked.

Hoffmanns bande blir utfordret av Fiskeren, en narkoselger som bruker butikken sin på Youngstorget som dekkoperasjon.Hoffmann kjenner seg truet fra alle kanter og lover Olav femdobbelt honorar og evig juleferie for et siste oppdrag: Han skal ekspedere kona, den vakre og forføreriske Corina.

Denne boka var en overraskelse. Den var tynnere enn vi er vant til fra tidligere bøker, men det behøver ikke ha noen betydning. Om det er fordi jeg savner Harry Hole er usikkert, men det var noe med denne boka som gjorde at jeg ikke falt helt for den. Jeg har tidligere lest Sønnen som heller ikke er i Harry-serien, men denne ble litt spesiell om jeg kan si det.

Selve leseopplevelsen var helt ok, men boka ble ingen favoritt.

Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2015

Anbefalt hobbybok:

Dale Garn - strikking og hekling med historisk sus

Dale Garn har skrevet norsk strikkehistorie helt siden 1879, og nå har de for første gang åpnet sine arkiver for allmennheten. Navnet er synonymt med stolt, norsk strikketradisjon.

Å få gå på skattejakt i arkivene til Dale Garn, er som å få fritt leide inn i en godtebutikk. I tillegg kan du lese morsomme fakta fra norsk strikkehistorie som fortjener å huskes til evig tid.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.