Skip to main content

Blod på snø

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jo Nesbø
Bonusbok fra bokklubben

Etter ti Harry Hole-bøker, "Hodejegerne" og "Sønnen" har Jo Nesbø skapt enda et nytt romanunivers. Hovedpersonen i Jo Nesbøs nye thriller er Olav Johansen, en ordblind leiemorder som har det med å forelske seg. Vi er i Oslo, desember 1975, den kaldeste vinteren i manns minne. Samtidig som Olav sliter med å få ferdig et langt kjærlighetsbrev, jobber han som leiemorder for Daniel Hoffmann, som kontrollerer hovedstadens heroinmarked.

Hoffmanns bande blir utfordret av Fiskeren, en narkoselger som bruker butikken sin på Youngstorget som dekkoperasjon.Hoffmann kjenner seg truet fra alle kanter og lover Olav femdobbelt honorar og evig juleferie for et siste oppdrag: Han skal ekspedere kona, den vakre og forføreriske Corina.

Denne boka var en overraskelse. Den var tynnere enn vi er vant til fra tidligere bøker, men det behøver ikke ha noen betydning. Om det er fordi jeg savner Harry Hole er usikkert, men det var noe med denne boka som gjorde at jeg ikke falt helt for den. Jeg har tidligere lest Sønnen som heller ikke er i Harry-serien, men denne ble litt spesiell om jeg kan si det.

Selve leseopplevelsen var helt ok, men boka ble ingen favoritt.

Forfatter: Jo Nesbø
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2015

Aschehoug