Skip to main content

Tre nyutgitte krimbøker av Peter James

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Peter James
Leseeksemplar fra Vigmostad Bjørke

Peter James har skrevet 10 bøker om politimannen Roy Grace. Bøkene er utgitt i over 30 land og det er solgt rundt 15 millioner eksemplarer.

Peter James gjør alltid grundig research til sine krimromaner og er med politiet i Sussex ut på patrulje så ofte han kan. For ham er researchen en like viktig del av arbeidet med en bok som karakterer og plott. James har uttalt at han ser på alle disse elementene som en treenighet som ikke må skilles.

Alle bøkene om Roy Grace har sitt utgangspunkt i en sann historie eller i fakta han har funnet under researcharbeidet. De tre første bøkene til forfatteren er Levende begravet, Vakker i døden og Ikke død nok. Det er Schibsted som gir ut bøkene i Norge.


Levende begravet

Michael Harrison våkner til selve marerittet. Et mørkt, trangt og kvalmende mareritt. Han er levende begravet. Heldigvis er det bare en grov spøk fra vennene på utdrikningslaget. Uheldigvis blir vennene drept i en kollisjon.

Politifullmektig Roy Grace har få spor å gå etter. Michaels forlovede Ashley Harper er fortvilet og vakker, men har lite å fortelle. Heldigvis finnes én som kan fortelle, den forsvunnes kompanjong og forlover. Uheldigvis har han alt å tjene på å tie.

Opprinnelig utgitt i 2005, men nytt opplag i 2015.


 

Vakker i døden

Tom Bryce er under press. Firmaet går dårlig, kona bruker for mye penger og huset er på vei til tvangsauksjon. Men disse problemene virker plutselig små, da han en dag finner en CD med et innhold som åpenbart ikke var ment for ham.

Samtidig kommer kriminalinspektør Roy Grace og hans team på jobb, idet en ung kvinne blir funnet drept utenfor Brighton. Etter flere uheldige episoder er ikke Grace spesielt populær hos sjefen, og må derfor bevise hva han er god for.

Opprinnelig utgitt i 2006, men nytt opplag i 2015


 

Ikke død nok

Kelly Bishop er ung, vakker og rik. Hun blir brutalt drept i hjemmet sitt i Brighton, under særdeles pikante omstendigheter. Alle spor peker på ektemannen, Brian. Problemet er bare at han har et vanntett alibi.

Kriminalinspektør Roy Grace starter jakten på den skyldige, men har vanskelig for å konsentrere seg, ettersom hans kone som har vært forsvunnet i 9 år plutselig er observert i München.

Opprinnelig utgitt i 2007, men nytt opplag i 2015.


Alle disse bøkene var velskrevne og hadde et høyt spenningsnivå. Du vil bare lese og lese til det er slutt, og selv da vil du gjerne lese litt videre :) Levende begravet hadde jeg lest en gang for lenge siden, men siden jeg ikke husket alt var det en bok som ga en overraskende slutt. Vakker i døden er nok ikke for sarte sjeler, men tåler du litt ekle detaljer er det bare å sette i gang :) Ikke død nok var nok en god bok fra forfatteren - og jeg innser at jeg må gå til innkjøp av flere av bøkene om Roy Grace.

 

 

Roy Grace-serien
2005 – Dead Simple (Levende begravet 2008)
2006 – Looking Good Dead (Vakker i døden 2015)
2007 – Not Dead Enough (Ikke død nok 2015)
2008 – Dead Man’s Footsteps (Død manns fotspor 2010)
2009 – Dead Tomorrow (Død i morgen 2012)
2010 – Dead Like You (Skomannen 2013)
2011 – Dead Man’s Grip
2012 – Not Dead Yet
2013 – Dead Man’s Time
2014 – Want You Dead
2015 – You Are Dead

Vigmostad & Bjørke