• Anne Lise Johannessen

Strikk til alle tider

Brukervurdering: 5 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv
 

En vakker strikkebok med inspirasjon fra drakttradisjoner og folklore fra hele Norge. Helle Siggerud er kjent for de figurnære plaggene sine, klassiske og tidløse med gode snitt og fine detaljer.

Boken har flest plagg til kvinner, men det er også flotte design til herre og barn – og til hund! Strikk plagg fra den landsdelen du har tilknytning til, eller bare la deg inspirere av det du synes er vakrest.

I boken finner du også forklaring på hvordan du kan sy din egen stakk, og kanskje inspirasjon til å lage din helt personlige festdrakt. En del av designerne vil kreve noe forkunnskap, andre mindre.

Forfatter: Helle Siggerud
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 177
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Boka er oppdelt etter regioner; Østlandet, Sørlandet, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge. I tillegg til strikkeoppskrifter, så er det også mye fin info om plaggene og tradisjoner.

Selve oppskriftene oversiktlige og godt forklart. Fine bilder av hvert plagg.

Mange fine plagg for liten og stor.


Om forfatteren:
Helle Siggerud har strikket og sydd å lenge hun kan huske. En karriere som kommunikasjonsrådgiver er nå byttet ut med utdanning som bunadtilvirker.

Hun driver en systue i Lørenskog hvor hun syr bunader og utvikler strikkedesign.

Anbefalt hobbybok:

Myk og fargerik filting i ull

Så utrolig mye fint man kan lage om man er litt kreativ og fingernem. Her er en ny spennende hobby som jeg aldri har forsøkt.

Denne boka om filting gir deg ideer til å sette ditt helt personlige preg på ditt eget hjem, gjennom å lage unike puter, pledd, bordbrikker, trekk til vaser eller lampeskjermer. Det er heller ikke mangel på ideer til garderoben din.  Boken har en grundig teknikkdel, og mønster til modellene får du på et eget mønsterark i full størrelse.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.