• Anne Lise Johannessen

Strikk til alle tider

Brukervurdering: 5 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv
 

En vakker strikkebok med inspirasjon fra drakttradisjoner og folklore fra hele Norge. Helle Siggerud er kjent for de figurnære plaggene sine, klassiske og tidløse med gode snitt og fine detaljer.

Boken har flest plagg til kvinner, men det er også flotte design til herre og barn – og til hund! Strikk plagg fra den landsdelen du har tilknytning til, eller bare la deg inspirere av det du synes er vakrest.

I boken finner du også forklaring på hvordan du kan sy din egen stakk, og kanskje inspirasjon til å lage din helt personlige festdrakt. En del av designerne vil kreve noe forkunnskap, andre mindre.

Forfatter: Helle Siggerud
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 177
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Boka er oppdelt etter regioner; Østlandet, Sørlandet, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge. I tillegg til strikkeoppskrifter, så er det også mye fin info om plaggene og tradisjoner.

Selve oppskriftene oversiktlige og godt forklart. Fine bilder av hvert plagg.

Mange fine plagg for liten og stor.


Om forfatteren:
Helle Siggerud har strikket og sydd å lenge hun kan huske. En karriere som kommunikasjonsrådgiver er nå byttet ut med utdanning som bunadtilvirker.

Hun driver en systue i Lørenskog hvor hun syr bunader og utvikler strikkedesign.

Anbefalte krimbøker:

Helvete Åpent (Gard Sveen)

Politietterforsker Tommy Bergmann finner en prostituert jente hardt skadet i en leilighet i Oslo. De omfattende skadene har urovekkende likhetstrekk med en rekke drap som ble tilstått av læreren Anders Rask for flere år siden. Men Rask sitter innelåst på psykiatrisk sikkerhetsavdeling – han kan ikke stå bak. Moren til en av de drepte jentene leser om saken. Hun er sikker på at datterens gamle lærer er uskyldig dømt – og hun vet hvem morderen er. Eller er alt bare fantasi?

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.