• Anne Lise Johannessen

Sjal og skjerf

Brukervurdering: 5 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv
 

En ny bok av den populære strikkedesigneren Bitta Mikkelborg, nå med oppskrifter på sjal og skjerf. De vakre plaggene kan både strikkes og brukes hele året.

Som i alle Bitta Mikkelborgs tidligere bøker, bugner denne av godt forklarte strikkemønstre. Hun starter med en grunnleggende veiledning og oppskriften på et enkelt «opplæringssjal» med riller. Det har fått navnet «Lærlingen».

Så følger 20 oppskrifter på sjal og skjerf med varierte mønstre. De har forskjellig vanskelighetsgrad og kan brukes ved mange slags anledninger. Her er både ensfargede sjal, og sjal i flere farger - med og uten hulldekor og border. Noen er strikket i varm og myk ull, for å lune skuldre og nakke. Andre er strikket i finere garn og kan pynte en selskapskjole.

Selvstrikkede sjal og skjerf er også hyggelige gaver. Blant bokas hverdagsskjerf er «En flette rundt halsen», «Løytnantshjerte» og «Høstregn». De større mønstersjalene har nydelige navn som «Myrull», «En smak av honning», «Myrt» og «Glædelig jul».

Strikkemønstrene er blitt kvalitetssikret av faste teststrikkere. Bak bokas flotte bilder står fotograf Kjersti Binh Hegna

Bitta Mikkelborgs Facebook-gruppe, «Bittamis design for strikkelystne», har nærmere 60 000 medlemmer. Her kan medlemmene søke råd, dele erfaringer og vise frem egne arbeider

Med Sokker (2013), Kluter (2014) og Strømper (2015) og Luer (2016) sto Bitta Mikkelborgs navn høyt opp på bestselgerlistene. Bitta Mikkelborg står også bak oppskriftene i den hendige almanakken Strikkekalender 2018.


Forfatter: Bitta Mikkelborg
Forlag: Pax
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 152
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:

Å ha et sjal over skuldrene eller et skjerf rundt halsen kan være deilig, spesielt om det er en litt kjølig dag. I denne boka får du mange oppskrifter å velge mellom.

Som nevnt er det oppskrift på et "opplæringssjal" hvor flere av detaljene i oppskriften er grundigere slik at de som ikke er så erfarne blir hjulpet bedre på vei. Det synes jeg er veldig fint. Det er lett å glemme at ikke alle som strikker har like mye erfaring.

Mange flotte skjerf og sjal i denne boka altså - jeg skulle tro at her er det noe for enhver smak.


Om forfatteren:
Bitta Mikkelborg har lært å strikke av sin mor og bestemor, og fikk tidlig interessen for håndarbeid: søm, hekling – og særlig strikking. I dag styrer hun blant annet den populære facebookgruppen Bittamis design for strikkelystne, hvor hun presenterer stadig nye design for enhver smak. 

 

Anbefalte krimbøker:

Fire krimbøker på en gang (Frode Eie Larsen)

Julen 2015: Jeg fikk en pakke som jeg fort kunne gjette meg til at var bøker. Jeg hadde rett, inni pakka var det to bøker av Frode Eie Larsen - signerte til og med. Lykke :) Jeg hadde faktisk ikke hørt om forfatteren før, men fant fort ut at jeg likte det jeg leste. Da de var utlest, fant jeg ut at det var skrevet tre bøker til i serien og de ble kjøpt inn. Ikke nok med det, i bursdagsgave nå i år fikk jeg den aller nyeste boken hans, men den har jeg ikke fått lest enda.

Handlingen i bøkene er i Larvik/Stavern. Der er jeg godt kjent, og liker å lese bøker hvor man kan se for seg stedene.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.