• Anne Lise Johannessen

Hekling og hakking til kjøkkenet

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Lær deg grunnteknikkene.

I denne boken har Tove Fevang latt seg inspirere av alle de gamle, fine gryteklutene hun har funnet og fått av venner og bekjente. Hun gjenskaper dem i fine farger og herlige garnkvaliteter, og dermed er boken både nostalgisk og moderne på samme tid. I tillegg til den store bredden av grytekluter finner du dekkebrikker, håndklær og kluter i varierte teknikker.

Kan du ikke teknikkene fra før, kan du nå lære å hekle og hakke samtidig som du lager nyttige og fine bruksting. Bakerst er det en grundig hekle- og hakkeskole som forklarer hvordan du gjør det. Hekling og hakking er i vinden som aldri før, og her kan du kombinere det kreative med det nyttige!

- 45 oppskrifter
- Grytekluter og kuvertbrikker
- Kluter og håndklær
- Hekleskole
- Hakkeskole

Forfatter: Tove Fevang
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 121
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne boka setter meg tilbake til håndarbeidstimene på barneskolen. Vi hadde to eldre kvinnelig lærere som satte oss i gang med både hekling og hakking av grytekluter samt mange andre nyttige og unyttige prosjekter. Dessverre har det meste gått i glemmeboka. Noen av håndarbeidene har jeg enda. De hakkede gryteklutene jeg lagde når jeg var 10-11 år, ville jeg vært veldig stolt av om jeg kunne klart tilsvarende i dag.

Med denne boka, så er det mulighet for å friske opp kunnskapene. Foruten oppskrifter, så får du også fremgangsmåter illlustrert med bilder.Om forfatteren:
Tove Fevang er kjent for sine arbeider innen lappeteknikk, applikasjon, broderi, hekling og strikking. Hun er særlig kjent for sine farger og stilrene mønstre. Hun er en aktiv bidragsyter til ukepressen. Tove Fevang er også en anerkjent kursholder.

Anbefalt hobbybok:

Myk og fargerik filting i ull

Så utrolig mye fint man kan lage om man er litt kreativ og fingernem. Her er en ny spennende hobby som jeg aldri har forsøkt.

Denne boka om filting gir deg ideer til å sette ditt helt personlige preg på ditt eget hjem, gjennom å lage unike puter, pledd, bordbrikker, trekk til vaser eller lampeskjermer. Det er heller ikke mangel på ideer til garderoben din.  Boken har en grundig teknikkdel, og mønster til modellene får du på et eget mønsterark i full størrelse.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.