Skip to main content

Inspirasjonskveld

Jeg bestilte en inspirasjonskveld av Liv Gade. Det er alltid veldig spennende å høre foredragene hennes. Siden vi ble ganske mange, tilbød Liv meg å ha det hjemme hos henne.

Tekst og foto: Anne Lise Johannessen, 01. februar 2022

Elleve spente tilhørere satt i den koselige stua hjemme hos bokinspirator Liv Gade og hørte på når hun fortalte om bøker hun liker så godt at hun vil anbefale dem videre. Blant gjestene var også forfatterne Lene Lauritsen Kjølner, som nylig ga ut boka Damen i Proseccotåken, og Kristin Dons-Wallebek som i fjor ga ut Bak hver en dør.
    
Bokinspiratoren bor i et nytt funkishus med brygge og strandlinje på Lofterød. Biblioteket hennes dominerer – med bøker fra gulv til tak.
– Jeg er takknemlig for livet mitt og jobben min, sier hun. Jeg elsker og holde foredrag, og ofte kjenner jeg at energien bytter plass. Det er magisk.

Liv hadde en lang liste med bøker som hun snakket varmt om. Innimellom spedde hun på med små nydelige dikt.

De bøkene hun gikk gjennom var:
Brønnøya: Stein Sørensen
Alt som ble borte: Julia Phillips
Min mørke Vannessa: Kate E. Russel
Bakeriet i Brooklyn: Ellen Vahr
Min skyld: Abid Raja
Sicilia Bella: Anne Christine R. Levy
Alt er mitt: Ruth Lillegraven
Elskeren: Helene Flood
Fallesjuke: Randi Fuglehaug
Rasende binne: Ingebjørg Berg Holm

I tillegg fikk begge de to forfattergjestene snakke litt om sine bøker og framtidige prosjekter. Når alle bøkene var gjennomgått, var det loddtrekning, og alle vant hver sin bok fra boklista. Utover det hadde også Kjølner med et eksemplar til alle fra en av de tidligere bøkene sine, Mord på Kilen.