Skip to main content

Get well – på The Well

Tekst: Anne Lise Johannessen | Foto: The Well   
 

The Well ligger ca. 15 minutter med bil sør for Oslo, og er et stort velværesenter hvor du kan nyte egentid, og lade ditt tomme energilager.

Det har blitt september, og høstfargene har begynt å gi seg til kjenne i naturen. Sola har ennå ikke tatt hintet, og lar solstrålene slippe til denne tirsdagsmorgen. Det er fortsatt et varmt drag i lufta. Jeg setter meg i bilen, og kjører for å plukke opp Mona, Rigmor og Roar som skal være med å teste spastedet The Well. Etter vel 2 timer så er vi der, utenfor det 9-etasjes høye hotellet på Sofiemyr.

Direkte oversatt fra engelsk, betyr The Well brønn, noe som kan gi assosiasjoner til primitive hytter i barndommen. Heldigvis gir dette stedet en mye bedre følelse, og jeg må innrømme at forventningene er høye. I annen etasje møter vi den blide damen i sparesepsjonen. Hun deler ut håndklær, sko, badekåpe, vannflaske og betalingsbånd. Betalingsbåndet brukes også til garderobeskapet, og til det du måtte ønske å kjøpe under oppholdet. I resepsjonen selges spastedets badetøy, som er obligatorisk for de som ikke har det fra et tidligere besøk, hvis man velger å bruke badetøy da. Vi valgte bevisst en tirsdag, siden det var den eneste dagen man kunne ha på badetøy. I ettertid er det gjort endringer, og nå er det obligatorisk med badetøy på tirsdager.

På forhånd har jeg lest at spaavdelingen er stor, fordelt over flere etasjer med elleve bassenger, femten saunaer og dampbad. Flere enn 100 dusjer og fossefall, skal det også befinne seg innenfor spaaanleggets område. Og om ikke det er nok, så er det også hvilerom, restaurant og barer. Det tilbys dessuten individuelle spabehandlinger, men det hadde ikke vi booket denne gangen.

Basseng og dampbad

Det første man ser når man kommer ut av garderobene, er det store wellness-bassenget, som er inndelt i forskjellige «soner», med bølger og bobler. Temperaturen holder 32 grader. På begge kanter av bassenget er små «båser» som du kan svømme inn i. Hver bås byr på ulike former for massasje. Den første jeg svømmer inn i, har fokus på skuldre, i neste luke er det korsryggen som får massasje, i den tredje er det nakken, og i den siste er det bobler som masserer hele kroppen. På langsiden er såkalte «boblesenger», og i midten av bassenget, er det også små «rom» med bobler.

Mona har vært på the Well før, og hun loser oss videre inn i det varme kildebadet, Art deco caldarium, som det heter. Vanntemperaturen der holder 36 grader, og vannet dufter av sjasmin. Der blir vi liggende og duppe i stillheten, mens vi nyter virkningen det tempererte vannet har på slitne kropper.

Det finnes også et annet kildebad med tilsvarende vanntemperatur. Det er utformet som en steinhule. Etter et opphold her, går turen videre til kaldkulpen. – Hvordan i alle dager orker du dette, spør Rigmor, en ung mann som oppholder seg lenge nede i det kalde vannet. Han ler, og sier at man bare må fokusere på pusten. Dette tipset gjør at jeg faktisk klarer å få dukket meg under i vannet, som holder 16 grader, men som føltes som isvann. Da jeg kommer opp, prikker det i kroppen, så at dette gjør godt for blodomløpet er sikkert.

I tredje etasje, ligger det japanske badehuset, og der finner du Onsen. Det er et grunt utendørs mineralbad hvor vannet holder 38 grader. Her var det veldig behagelig å ligge på denne nydelige høstdagen.

I tillegg finnes flere utendørs boblebad, og et stort basseng som ikke er oppvarmet.

Dusjer

Selv dusjene er spennende når man er på spa. Det finnes mange forskjellige typer med ulike dyser og temperaturer. Her får du behagelig varmt vann eller kaldt og oppkvikkende, ut fra hvilken knapp du trykker på. Vanntrykket varierer også, fra tropisk regn til hardt vann.

I tillegg har du temadusjene, som Fjelldusjen som består av 7 ulike dusjer med ulik temperatur og vanntrykk. Den modige kan dessuten dra i tauet og få en dusj fra vannet i bøtta oppe i taket.

Fossefallgrotten, som ble min favorittdusj, imiterer fossefall i naturen. Vann strømmer ned fra taket i forskjellige høyder og med forskjellige vanntrykk.

I de japanske dusjene sitter du på små krakker og heller varmt vann over kroppen fra ei bøtte.

Badstuer

Dampbad har en god effekt på kroppen. Hos The Well, har de flere typer; Krystallbadet hvor du kan du puste inn duften av eucalyptus, og slappe av i det blå lyset, og Art Deco tepidarium, hvor det lukter sjasmin, og du slapper av på gullforgylte benker.  I det japanske badehuset kan du nyte den fuktige varme lufta omgitt av rødt lys.

Tradisjonelle badstuer finnes det også. Varmen varierer fra 40 til 100 grader.

Lunsj

Når du blir sulten, kan du velge mellom flere spisesteder. Vi hadde reservert bord i Brasseriet. Der var det bare å ta på badekåpa utenfor badetøyet, sette seg ned spise et smaksrikt måltid, og betale med de praktiske betalingsbåndene. Det var godt utvalg i restauranten, og valget vårt falt på pizzza, burger og cæsarsalat. Mona og meg ble i tillegg fristet av de lekre dessertene, pavlovakake, og sjokoladefondant med is. Veldig god mat, men ikke i det billigste prissjiktet.

Ble forventningene innfridd?

Vi er ikke erfarne spabrukere, og testet fasilitetene litt tilfeldig. Dersom man ønsker litt veiledning, henger det brosyrer rundt i anlegget med forlag til rekkefølge for newbien, masteren og for relaxing ritual.

Vi hadde et veldig behagelig opphold på The Well. Alle fire ble fornøyd, og har ingen spesielle ting å bemerke. Det eneste negative var at det føltes som om klokka tikket ekstra fort de 6 timene vi var der. En dag på The Well er absolutt å anbefale, kanskje spesielt nå i førjulstresset, hvor dagene kan føles ekstra travle og lange. Et opphold her passer for alle, både par, venner og familie.