Skip to main content

Mallorca

  • Anne Lise Johannessen

Mallorca er en av de mest populære ferieøyer blant norske charterturister. De siste ti årene er det brukt mye ressurser på å gjenreise dette ferieparadiset til nye høyder og mye er skjedd. Dette gjør at Mallorca igjen er blitt et sted for absolutt alle, uansett om du er ung eller gammel, har med svigermor eller barna. Klimaet på øya er det aller beste med en middeltemperatur om sommeren på 25 grader.

Mallorca er et eldorado av grønn og frodig natur, 300 kilometer kyststrekning og en rekke små, pittoreske landsbyer med en rik og interessant kulturhistorie. Uansett hva du søker, det være seg festing natten lang, vakre naturopplevelser eller rolige og familievennlige familieanlegg, har Mallorca alt på menyen.

I nord finner du vakre sandstrender og familievennlige forhold ved Alcudia og Ca´n Picafort. I Puerto Pollensa i nordvest og Puerto de Sóller i vest, har du tilgang til spansk småbysjarm. Cala d´Or er en idyllisk perle på østkysten med små strender pakket godt inn i en dramatisk klippekyst.


På Mallorca finner du disse stedene:

 

Alcudia
Alcudia er et meget populært reisemål på Mallorca, noe som særlig gjelder familier med små barn. Alcudia ligger på nordkysten av øya og er blant annet kjent for en av Mallorcas lengste sandstrender. Med muligheter å boltre seg på en 14 kilometer finkornet og langgrunn sandstrand, er rammen lagt for at du og din familie skal trives. Vær derimot klar over at Alcudia er et feriested som fort blir utsolgt, så har du planer om å tilbringe sommeren her må du være tidlig ute med din bestilling.

 

Ca'n Picafort
Lengst nord, midt i Alcudiabukten, ligger den lille, trivelige feirebyen Ca´n Picafort. Dette er en pent og rolig område av Mallorca, spesielt beregnet for barnefamilier. Ca´n Picafort kan beskrives som en krysning mellom en spansk småby og et typisk badested. Området har også en flott strand og strand- promenaden er innbydende med barer og restauranter av beste merke.

 

Cala Mayor
Noen kilometer sørvestover fra hovedstaden Palma finner du Cala Mayor. Dette er et populært reisemål med en relativt stor sandstrand og kort vei til hovedstaden Palma. Det er de senere år brukt mange penger på å pusse opp Cala Mayor som ferieby. Palmetrær er blitt plantet, stranden har blitt gjort større og luksushoteller har blitt bygget. Om sommeren er området overtatt av turister og omgjort til et livlig område.

 

Cala d'Or
Cala d´Or ligger sørøst på Mallorca, omgitt av ikke mindre enn 5 vakre og enestående badeviker inneklemt mellom høye klipper. Dette feriestedet har sitt klare særpreg med lave, hvite hus som gir Cala d´Or sin helt spesielle stil og sjarm. Lengst inne i hver vik ligger det små, hvite og finkornede strender med et rent og krystallklart vann.

 

Palma Nova og Magaluf
Palma Nova og Magaluf er to sammenvokste byer som ligger noen kilometer sørvest for hovedstaden Palma. Om sommeren domineres stedet av festglade ungdommer som strømmer til fra alle kanter av Europa for å danse og ha det moro. Om vinteren er derimot stedet langt roligere og bybildet domineres av vinterboende pensjonister. Men det er sommermånedene som står sentralt, en tid på året da temperaturene er på sitt høyeste og aktivitetene er på sitt mest intense. Dette innebærer at du skal ha en god porsjon energi for å trives her, for ellers blir det hele raskt et mareritt.

 

Palma by
Palma er hovedstaden på Mallorca og syder av liv døgnet rundt. Med sin beliggenhet lengst innerst i Palma-bukten, er byen er unik blanding mellom gammel middelhavskultur og et mer moderne fornøyelsesliv. Her har du tilgang til et bredt utvalg av butikker, restauranter, vakre bygninger og masse liv. Palma by innfrir alt du måtte ha av forventninger og kan tilfredstille selv den mest kresne urbane sjel.

 

Playa de Palma
Playa de Palma ligger øst for hovedstaden Palma og er et rolig ferieanlegg med Palma-buktens beste og lengste sandstrand. Her i Playa de Palma har du det som trenges for et vellykket ferieopphold, samt storbyens fasiliteter på en armlengde avstand. Hit til Playa de Palma valfartet de første turistene på 1960-tallet og stedet fremstår i dag fortsatt som et typisk chartermål, med en flott sandstrand, store hotellkompleks og mange turister.Santa Ponsa
Santa Ponsa ligger på Mallorcas sørvestre hjørne, med 18 kilometer til hovedstaden Palma og 5 kilometer til Palma Nova og Magaluf. Dette er et klassisk chartermål med en vakker strand innerst i bukten, gode hoteller og et variert fornøyelsesliv. Like du å drive vannsport, er tilbuden mange, ikke minst for dykking. Santa Ponsa er også et bra utgangspunkt å dra på utflukter til nærliggende områder.

 

Kilde: Ferieguiden.no