Skip to main content

Høstaktiviteter

  • Tove Kristin Kallevig

Høsten er på vei inn for fullt, og det blir mer og mer innevær både for store og små.

For å gjøre høsten litt kreativ, er det mye man kan gjøre. F.eks. er det å gjøre noe sammen med barnet både morsomt og lærerikt.

En dag dere er ute og går, så se etter fine høstblader som er falt av trærne, de har de mest utrolige flotte farger i rødt, gul og oransje. Disse kan dere ta med hjem og la dem tørke. Finn så frem papir, gjerne farget papir, lim, kanskje litt glitter eller annen pynt.

Lag dere en kosestund hvor dere limer blader på papiret, lag fine kort og bilder. Barna vil storkose seg.

En annen ting som kan være kjekt for de små som liker å klippe i papir, er å kjøpe litt tykt papir. Tegn opp papirdukker og klær til dem.

La barna få farge dem først, så kan du klippe dem ut. Disse er jo veldig kjekke å leke med, og de kan lager nye klær hele tiden.

Både barn og voksne liker å samle stein. Ta en tur ut og samle mange fine steiner. Runde, flate som dere kan male på, lime sammen til troll f eks. Etterpå kan de males og pyntes - med øyne og hår som du får kjøpt i en hobbybutikk. Disse tingene kan også være en ide til gevinster i barnehage/skolebasarene.


Har du gammelt tøy liggende, så kan dere begynne å lage små tøyposer til julekalenderen. Disse kan lages enkelt, ved at du klipper til en runding, lager hull rundt, og trer tykk tråd igjennom.

Gå en tur i skog og mark, så finner du kanskje mye rart som kan tas med hjem .