Eledone II

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Eledone II av Marie Lødrup Svensli. Leseeksemplar fra forfatteren

Handlingen foregår i en framtidig verden. Koronapandemien er et tilbakelagt stadie, og nå herjer den langt farligere Meninxpandemien. Datateknologien har tydeligvis kommet langt og man kan nå få operert en mikrobrikke inn i bakhodet. 19 år gamle Tau er av de som gjør dette. Han har mistet både venner og foreldre i pandemien, og håper at han via denne brikken, og nettsamfunnet Veven, vil få nye venner. Tau utvikler et slags spill, og før han vet ordet av det, har han selv blitt en av avatarene i sitt eget spill.

Starten på boka gikk litt tregt, men det rettet seg etter hvert. Forfatteren klarer å holde på en spenning som gjorde at jeg leste videre med nysgjerrighet.

Leseflyten derimot, oppleves som litt vanskelig. Den er skrevet på en form for dialekt, muligens østfolddialekt? Noen ganger synes jeg også at det blir mange gjentakelser.

Bokas tittel forvirrer litt, og er nok en trykkfeil. På forsiden og siden av boka er tittelen Elledone, mens på innsiden står tittelen Eledone, alstå med en l. I bokas handling og på baksiden er også navnet skrevet med en enkel konsonant.

Sjangeren er fantasy, og ikke akkurat det jeg pleier å lese, men det er morsomt å kunne drømme seg litt bort til en uvirkelig verden innimellom.

Dessverre når ikke boka opp til mine forventninger, men forfatteren har skrevet en kreativ og underholdende historie som skiller seg ut fra andre bøker jeg har lest, og det liker jeg godt. Jeg liker også å lese om seilasen over Atlanteren.

Les mer om boka, og forfatteren i Hverdagsnettmagasinet som kommer ut 1. februar.

Terningkast: 3

 

Forfatter: Marie Lødrup Svensli
Forlag: Flyt
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 251
Format: Innbundet, A6-størrelse
Kilde: Leseeksemplar fra forfatteren

 

Forlaget skriver:

19 år gamle Tau Hong Olsen har operert inn en mikrobrikke i bakhodet og blitt medlem i nettsamfunnet Veven. Forstår han fullt ut konsekvensene av det han har gjort? Meninxpandemien har gjort at alle lever isolert, og Tau har mistet både foreldrene og vennene sine. Chipen gjør det enklere å komme i kontakt med andre. Men er egentlig folk i Veven den de gir seg ut for å være?

Ix, skaperen av nettsamfunnet Veven, ber Tau om å utvikle en virtuell atlanterhavskryssing for datteren til en kunde. Tau bruker chipen til å skape en virkelighetsnær seilas med alt fra delfiner og flyvefisker til squaller, stormer og blikkstille hav. Han vil at kunden skal oppleve hvordan alt faktisk er på en seilbåt på Atlanteren. Etter hvert innser Tau at Ix har sine egne planer for chipen. Planer som er så livstruende for Tau at han blir kastet ut i en kamp for sin egen eksistens.


Om forfatteren:

-----Skriv kort - flytt evt avsnittet til etter min mening om det blir mye

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv både OM og HVOR jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.