Skip to main content

Forbannelsen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jannicke Elisabeth K. Bekkelund
Leseeksemplar fra Saga

Jannicke har vært utsatt for grov incest som barn over mange år. Skriving og ærlighet er det som har reddet henne, og har hjulpet henne ut av mørket. Historien er viktig, sterk og trengs å bli fortalt. Nå ønsker hun å dele den. Boken inneholder refleksjoner og tilbakeblikk, utsnitt fra Jannicke sin barndomsdagbok og sitater som har støttet henne gjennom den tøffe tiden.

I boken følger vi hennes reise for å finne seg selv. En reise preget av motgang, misforståelser og en indre tro på håp. Drømmen er at boken vil gi styrke og pågangsmot til jenter som føler seg som "bare en sånn jente".

Har du eller noen du kjenner opplevd eller opplever incest eller seksuelle overgrep? Kontakt Vi Tror Deg-Stiftelsen på www.vitrordeg.com eller ta direkte kontakt med Jannicke på www.forbannelsen.no


Jannicke skriver på siden sin:
I sinne og frustrasjon bestemte jeg meg for å skrive om livet mitt. Det livet jeg ikke lenger ønsket å leve. Det livet jeg ikke klarte å leve. Jeg følte meg sviktet.

Jeg hadde et sinne som ikke kan beskrives, og jeg kunne bare føle de negative følelsene. Det fantes ikke lenger noe som het verken glede eller lykke. Alt var bare mørkt. Ting begynte å miste farge, og det ble verre og verre for hver dag som gikk. Jeg hadde ikke lenger kontroll.

Kroppen og hodet mitt levde sitt eget liv, og for å  takle hverdagen så godt som mulig bestemte jeg meg for å skrive. Skrive om mitt liv. Hva som har skjedd - mine tanker og mine følelser.

Jeg bestemte meg for på lik linje som nå å levere en naken og ærlig sannhet. Gi meg selv terapi. Jeg klarte ikke å forstå hvorfor mitt liv måtte være som dette, og jeg ønsket å forstå meg selv. Jeg måtte klare å gjøre noe for å opprettholde balanse og beholde bena på jorda. Ikke minst ville jeg få alt vekk. Skrive det i et dokument på dataen, klappe den hardt sammen når jeg var ferdig - så forsvant følelsene for et øyeblikk. 

 

Forfatter: Jannicke Elisabeth K. Bekkelund
Forlag: Saga Forlag
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 182
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jannicke har skrevet en bok om sin oppvekst. Dette er en sterk og viktig historie om en barndom som er preget av grov incest over mange år.

Denne boka gruet jeg meg til å lese og det er en bok som er det er vanskelig å mene noe om - MEN samtidig er det en veldig viktig bok som belyser et fælt tema, som dessverre flere har opplevd. Uansett om du har opplevd et overgrep, kjenner noen som er i / har vært i en slik situasjon - eller bare vil lære mer - anbefaler jeg deg å lese denne boka!!


Om forfatteren:
Jannicke er 23 år. Hun begynte Forbannelsen som en terapi for seg selv under og etter hun ble utsatt for incest-overgrep over en periode på syv år. I boken Forbannelsen kan du følge hennes reise og utfordringer, og kjenne på ringvirkningene overgrepene har hatt. Jannicke har kjempet seg igjennom kompleks PTSD, angst og depresjon. Hun har blitt en sterk kvinne som ønsker å gi alle jenter og kvinner som har opplevd overgrep og incest et ansikt og en stemme. Hun snakker åpent om hvordan overgrepene har påvirket sitt liv og hun snakker på vegne av alle som føler seg som ''bare en sånn jente''.

Det større prosjektet ble til når hun ønsket å bruke sine egne opplevelser til å kunne hjelpe andre. Jannicke ønsker å vise og opplyse problematikken, følelsene og tankene rundt seksuelle overgrep og psykiske lidelser. Målet er felles; Å bli kaptein i eget liv, og elske seg selv betingelsesløst. Veien er lang med mange skiller og utfordringer - men når man ikke står alene, blir sett, hørt og tatt på alvor forenkles prosessen. Forbannelsen startet som notater på en datamaskin, og har i dag blitt til en bok og foredrag.

Jannicke er utdannet sosiolog, med en rekke spesialiseringer innenfor psykologi, og tar nå en bachelorgrad i Retail Management.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Små forlag