I Billys julehefte kan du lese to nytegnede historier. I den ene blir Sjanten med Billy hjem til jul. Ellers er det tolv julete historier som er plukket fra søndagssider. Her er masse humor – og julestemning.
Her møter du en litt annerledes onkel Skrue. Historien er fra 1947, og det er den første historien hvor onkel Skrue var med. Fin historie.
Inspirert av den første historien om onkel Skrue, etter en idé av Knut Nærum. Morsomt.
Fine og gode julehistorier fra Donald og vennenen. Historien "julekulene" har aldri tidligere blitt utgitt i Norge, mens historien "Et stort hjerte" har stått i et tidligere Donaldblad.
Humoristisk julehefte hvor Sigmund Falck har satt passende og morsomme tekster til gamle fotografier. Morsomt!
Flåklypa av Kjell Aukrust er et artig gjensyn, men ikke helt sånn som vi er vant til å se de kjente og kjære figurene. Julenissen er forsvunnet, og folk klarer ikke å få julestemning. Nissenils er hos fjøsnissen i Flåklypa, og sammen med Solan, Ludvig og Emanuel Desperaodos drar de ut på leting.
Dette er min favorittegneserie. I dette heftet er det topp julestemning, uten nett... Nytegnede striper med artig humor, og nydelige illustrasjoner.
Julehefte laget av Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes. Her er det masse oppgaver som en liten detektiv kan kose seg med å løse. Løsning på alle oppgavene står bakerst i heftet.
Julehefte basert på spillefilmen "Teddybjørnens jul" som bygger på Alf Prøysens "Teddybjørnens vise". Veldig søtt og hyggelig julehefte. Jeg fikk dessuten veldig lyst til å se filmen.
Dette var et morsomt og kreativt julehefte – fylt av all verdens rar info, som du ikke visste at du ville vite. Med i bladet får du også terningsspillet "O'juledrikk-hikk med din glede".
I år fyller Skrue McDuck 75 år, og det må jo markeres. På engelsk heter Skrue Scrooge McDuck. En annen Scrooge, fra Chales Dickens er en grisk gjerrigknark. Det passer også for vår Skrue. Du får også historie fra Aladdin, Kaptein Krok og Ole Brumm som ikke før har blitt utgitt i Norge.
Julestemning fra 60-tallet. Her er de fire desemberutgavene fra 1960, samlet i et hefte. Dette var før "min tid", men Donald er alltid gøy, og det er fint å lese gamle Donald-historier.
Kreativt hefte for barn med tegnetips, skapeglede og klistremerker. Her får de små mange fine oppgaver å bryne seg på.
Fine høytlesingshistorier for barn, eller for de som kan lese selv. Fine klassiske historier med flotte og fargerike illustrasjoner.
Blondies julehefte har jeg alltid likt. Det er ikke jul hos familien, men heftet kan by på klassiske, morsomme striper om Blondie og Dagoberts hverdagsliv. Hver side har 12 ruter.
Det er jul hos hunden Brego. Artig serie om en hund som virker å være like smart som vår hund ;) Denne gangen får du bl.a. en 25-siders spesialhistorie der Brego ønsker seg vekk fra jul og kulde.
Klassiske striper fra Hårek, Snøfte Smith og Skippern. Ikke mye jul, men mye annet moro.
Rampungene Knoll og Tott finner alltid på mye gøy. Dette heftet inneholder søndagssider fra 1949. Ikke noe jul, men mye moro man kan kose seg med.
Gjengen i Kollektivet skal feire jul. Blant seg har de mystiske vesener som gjør feiringen skummel. Store, fine ruter og tegninger.
Hva skjer når en ansatt fremmer et forslag om å endre kontorets tradisjonelle julelunsj? Artige striper!
Fint julehefte med gamle julerelaterte bilder tatt av fotograf Anders B. Wilse (1865-1949) og avisutklipp. Mye morsomt, og fin julestemning!
Det er jul, og Benny løslates fra fengselet. I normal "Olsenbanden-ånd" er Kjell og Benny arbeidsløse, og Egon har funnet en genial plan mens han satt "inne". Denne gang skal de rane en hemmelig juletransport. Er dette gangen de skal lykkes?
Julehefte fra den populære TV-serien om Ryder og valpene. Masse puslerier og andre oppgaver som barna kan kose seg med.
Julehefte med utvidet persongalleri, og nytegnede julestriper. Gjestebidrag fra blant annet Skavland. Altså masse julestemning, humor og quiz.
Her er vi på en skole, og læreren Vidar har en julegenser, som han er stolt over. Morsomt julehefte som må være med i førjulstida.
Hyggelig julehefte om en kreativ gutt, og hans kosetiger.
Tuss og Troll ble "født" i 1944, og den gikk i Norsk Barneblad fra 1944 til 1953. Morsomt hefte med god julestemning.
Fotball er heller ikke min greie, men jeg liker oppsettet og utformingen på dette heftet. Savner noen linjer om Triksepappa ;) Men jeg synes det var veldig gøy å få et gjensyn med barndommens fotballkort.
I dette heftet er vi i år 52 før Kristus. Riket er erobret av Romerne, men en hundegjeng gjør motstand. Fin og morsom historie.
Ikke så mye jul. Mange fine eldre Donald-striper, hovedsakelig med en rampete Donald i hovedrollen.
Fiinbeck og Fia ble skapt i 1913. og kom på norsk i 1920. Ingen jul, men mange morsomheter.
Dette juleheftet har stive permer, som en bok, og har fokus på den tradisjonelle julefeiringen. Juleevangeliet er laget som en historie med fine illustrasjoner. Fint som høytlesing for de små.
Litterært julehefte med nyskrevne tekster av blant andre Tove Nilsen, Kari Bremnes, Hanne Ørstavik og Edvard Hoem. Klassikere fra blant andre Selma Lagerlöf og Tarjei Vesaas.
Dette er et litterært julehefte satt sammen av Herborg Kråkevik. Du kan lese 20 tekster skrevet av ulike forfattere. Det følger også med tre kunsttrykk av Kristin Talseth, Ulf Nilsen og Theodor Kittelsen.
Nemi skur opp sjarmen, og byr på god julestemning i dette juleheftet på 30 sider.
Stomperud omtales nå som en 85-åring, men realiteten er nok at han har rundet 100 år, siden han var omkring 20 år, da sieren startet i 1937. Stomperud har en evigvarende militærtjeneste, og er forlovet med kjæresten Petra. All teksten er under rutene, noe jeg ikke er så glad i.
Her får du 96 sider med masse julestemning fra Pondus. Innimellom kan du lese dikt fra poeten Jon Hjørnevik.
Morsom julehumor fordelt over store, fine ruter.
Smørbukk fikk en ny tegner i 1982; Håkon Aasnes, og han tegner fortsatt. Sin første avisserie laget han da han var 17 år. I dette heftet er det snart jul, og Smørbukk tar jobb som matbud for å tjene noen kroner. Det høres enkelt ut, men han møter selvsag en del hindringer. Heftet er todelt. Den første el en er med fine, store ruter. Del to er litt anneledes med teksten under rutene. Det er jeg ikke så glad i.
Tom og Jerry er jo alltid artige, og hører med til jul. Som vanlig havner de i krangel, men er nok ganske glad i hverandre innerst inne. Fine julestriper.
Her er noen av Astrids Lindgrens beste julefortellinger – med masse julestemning. Det var flere av disse historiene jeg ikke hadde hørt før. Fine som høytlesing for de små, strømpegave eller noe å glede seg med i ventetiden for de som kan lese selv.
Zelda har høye forventninger til jul, og inviterer familie og venner til julefeiring. Nydelige illustrasjoner med store, fine ruter! Heftet inneholder også et innslag fra Tegne-Hanne.
Dette magasinet dukket først opp i Arbeidermagasinet på begynnelsen av 30-tallet, og har blitt en juletradisjon i mange norske hjem. Dessverre treffer det ikke helt meg.
Jeg er dessverre ikke noen stor fan av Asterix. Jeg synes det blir litt små bilder med mye detaljer, og det er bare ikke helt min stil.