Skip to main content

Sofienbergmysteriet

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: "Sofienbergmysteriet" av Tommy Ueland. Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold:

Edgar jobbet som politietterforsker i mange år. Nå er han pensjonert og bor på Sofienberg eldresenter. Barnebarnet Elliot som sitter i rullestol, er på beøk hver dag. Edgar er som en far for han, og de har et tett forhold. Elliot trives også sammen med vennene til Edgar.

En dag oppdager Edgar tilfeldigvis at Mina sitter død i stolen på rommet sitt. Edgar "switcher tilbake" til rollen sin som politietterforsker, da han får på følelsen at dette ikke er en naturlig død. Sammen med barnebarnet begynner han en uoffisiell etterforskning. Det er det ikke alle som er like glad for.

Dette er første bok i det som skal bli en feelgood-krimserie, står det bak på boka. Og jeg leser veldig gjerne flere bøker i serien. Fin hyggekrim, som er skrevet med et lett språk. Historien er lettlest, og balansen mellom krim og humor er god.

Dette er forfatterens debutbok når det gjelder romaner. Jeg gleder meg til neste.

Terningkast: 4

 

Forfatter: Tommy Ueland
Forlag: Forlagshuset i Vestfold
Utgivelsesår i Norge: 2023
Antall sider: 272
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Den pensjonerte drapsetterforskeren Edgar bor på Sofienberg eldresenter. Hver dag besøker barnebarnet Elliot, som sitter i rullestol, bestefaren sin. Der ser de på film og spiser middag i kantinen sammen med Berit, eldresenterets hypokonder og konspirasjonsteoretiker, og Alma, norges første FBIutdannede profilskaper. På en av sine daglige rusleturer kommer Edgar over en åpen dør. På innsiden, i godstolen, sitter et lik i en merkelig posisjon. Hva har skjedd?

Det som begynner som en morsom adspredelse fra hverdagens kjedsommelighet for de fire amatørdetektivene, ender fort opp i en ekte jakt. Et sted der ute finnes en virkelig morder …

«Sofienbergmysteriet» er den første boken i det som skal bli en humoristisk «feelgood» krimserie.


Om forfatteren:

Tommy Ueland (f. 1976) jobber med brannsikkerhet i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Han er 46 år og i bor i Tønsberg sammen med kone, datter og hund. Han har gitt ut fem engelskspråklige noveller tidligere, men "Sofienbergmysteriet" er hans debutroman på norsk.

 


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese boka jeg får, og hvilket tidspunkt jeg vil lese den.

Dessuten velger jeg selv både OM og HVOR jeg vil dele anmeldelsen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne skrive om en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive bokanmeldelser. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember