Nattreise

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Nattreise av Tore Aurstad. Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

Programleder, eks-rockestjerne og YouTuber Thomas Dahl har blitt separert og mistet jobben. Nå vil han få livet på rett kjør igjen. Han bestemmer seg for å lage et TV-program, et reality-program fra den øde øya Flagdøy. Der leier de et hjemsøkt hus som er perfekt for programmet. Med seg i teamet har han Heidi og Kenneth.

Thomas er selv skeptiker til det overnaturlige, men vet hvordan man skal få det til å fremstå troverdig på TV. Plutselig begynner han å oppleve ting som får han til å tvile på om det likevel finnes "noe" der.

Denne boka var jeg kjempespent på. Jeg var i fjor med på noen "spøkelsesjakter" sammen med Triksepappa på TikTok, og dette var litt av det samme. Selve opplevelsen var veldig forskjellig, heldigvis.

Akkurat som Thomas i boka, så er jeg en stor skeptiker, og jeg opplevde ingen ting som klarte å overbevise meg om at slike fenomener finnes i virkeligheten. Thomas derimot, opplevde litt av hvert. Nå er jo dette en bok, og en oppdiktet historie selvfølgelig, så jeg skal ikke gjøre noen sammenligninger :)

Persongalleriet er bra. Her er det litt blanede personligheter som passer inn i handlingen. Troverdigheten er selvsagt ikke til stede, men det er vel heller ikke meningen i en slik bok. Her er det den skumle stemningen som er det viktige.

Dette er en lettlest bok som passer fint nå til påske. Historien er kanskje litt tynn, men den byr på uhyggelig spenning, akkurat slik man vil ha det i påska.

Terningkast: 3

Forfatter: Tore Aurstad
Forlag: Vigmostad & Bjørke
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 218
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Thomas Dahl, eks-rockestjerne og programleder, har mange skandaler bak seg. Nå lager han tv på en avsidesliggende øy i Nord-Norge. Sammen med deltakerne bor ham i et angivelig hjemsøkt hus som har tilhørt en okkult sekt. Skeptikeren Thomas opplever underlige hendelser, som får han til å lure på om historiene om huset er sanne, og snart innser han at det er fare på ferde. Thomas tvinges til å konfrontere både sin egen og husets fortid. Men er det allerede for sent?


Om forfatteren:

Tore Aurstad (f. 1972) er forfatter og oversetter. Sammen med samboer Carina Westberg har han skrevet flere kritikerroste krimromaner, blant annet Nattevandreren og Djeveldansen, som begge ble nominert til Rivertonprisen.

Han har også skrevet en rekke grøsserfortellinger for barn og unge, blant annet Fangarmer, som ble nominert til Uprisen. Aurstad er bosatt i Oslo.


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese boka jeg får, og hvilket tidspunkt jeg vil lese den.

Dessuten velger jeg selv både OM og HVOR jeg vil dele anmeldelsen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne skrive om en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive bokanmeldelser. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.