Skoddehav

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Skoddehav av Kristina Ohlsson. Leseeksemplar fra Gyldendal

Dette er tredje bok i serien om brukthandler August Strindberg og politietterforsker Maria Martinsson.

August har blitt mer etablert på stedet og er nå i et offentlig forhold med Maria. Det er sommer, men tåka ligger som et tykt teppe over det lille stedet de bor på. Da det oppdages at en mann henger død i stupetårnet på badeplassen, rakner idyllen. Hvem er mannen? Maria og kollegaene forstår raskt at det har skjedd et drap.

I nabolaget ligger "Frysehuset" hvor en gang Lydia Broman ble funnet drept, og partert i fryseren. Mannen ble siktet, men det går rykter om at feil mann ble pågrepet. Nå har det flyttet inn en ung jente i dette huset. Hvem er hun, og hvor kommer hun fra?

August arrangerer en bakekonkurranse, og i tillegg går bruktbutikken hans godt. Tilfeldighetene vil at han flettes inn i historier som kan knyttes til begge drapene.

Dette er en serie som jeg liker godt. August Stindberg – ja, han heter faktisk det, er en person som det er lett å like. Miljøet beskrives fint, og ser ut til å være et fint sted å bo... hvis det ikke hadde vært for disse drapene da. Historien er spennende, og ikke minst lettlest.

Plottet er fint bygget opp. Løsningen er kanskje ikke helt troverdig, for kunne ting skjedd på denne måten? Jo, kanskje det kunne det.

Jeg anbefaler deg å lese denne serien, men begynn med den første, og les dem i rekkefølge. Den første boka i serien er Stormvakt, og andre bok er Isbryter.

Terningkast: 5


Forfatter: Kristina Ohlsson
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 496
Format: Innbundet
Originaltittel: Skuggläge
Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Tredje boken i serien om August Strindberg og politietterforsker Maria Martinsson.

Sommeren er på sitt vakreste, havet glitrer, og August har dratt i gang en stor bakekonkurranse i Hovenäset. Idyllen brytes da været skifter. Tåken ruller inn, og en mann blir funnet hengt i stupetårnet på badeplassen.

Politietterforsker Maria Martinsson og hennes kollegaer skjønner fort at dette er snakk om en forbrytelse. Men hvem er mannen, og hvorfor blir han funnet død i Hovenäset?

Utredningen leder tilbake til den fryktelige sommeren i 1989, da Lydia Broman ble funnet drept og partert i fryseren i sitt eget hjem. Var det riktig gjerningsmann som ble dømt den angen? Hvor langt er noen villig til å gå for å bevare gamle hemmeligheter?Om forfatteren:

Kristina Ohlsson tar svensk krim til nye høyder. «Den nye dronningen av skandinavisk krim» kaller forfatterkollega Mons Kallentoft henne.

Kristina Ohlsson er utdannet statsviter og med bakgrunn som analytiker i Säpo, og arbeid med terrortrusler i Europa for OSSE (Organisasjon for sikkerhet og samarbeid i Europa), har Ohlsson mer kjennskap til verdenspolitikken enn de fleste av oss. Likevel ble en ni til firejobb for kjedelig for henne. Forfatterlivet fristet mer, og siden 2012 har hun vært forfatter på heltid. Kristina Ohlsson er født i 1979, kommer opprinnelig fra Kristianstad, men har nå bodd i Stockholm i mange år.

Bøkene hennes er utgitt i mer enn 34 land og er solgt i 4,3 millioner eksemplarer.

 


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese boka jeg får, og hvilket tidspunkt jeg vil lese den.

Dessuten velger jeg selv både OM og HVOR jeg vil dele anmeldelsen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne skrive om en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive bokanmeldelser. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.