Den navnløse arven

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Den navnløse arven av Ellen G. Simensen. Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Har du tenkt på det at hvis du tar en DNA-test på Myheritage, så kan livet ditt endres?

Her møter vi flere personer, fordelt på flere historier.

Etterforsker Lars Lukassen jobber med drapet på en lege. Denne legen jobbet på en fertilitetsklinikk, og hadde mange pasienter.

Samtidig følger vi ungdomsgjengen som feirer at skolen er ferdig, og hvor en av dem blir utsatt for en voldtekt, og en annen får livet endret for alltid.

Dette var en fin, original og tidsaktuell historie som forhåpentligvis ikke kunne skjedd i virkeligheten :)

Selv om persongalleriet kan synes stort, så gjør ikke det noe. Det er lett å holde orden på dem, og alle har de sin viktige rolle i historien.

Simensen skriver veldig bra. Språket er lettlest, og historien er inndelt i fornuftige kapitler. Her har hun bygget opp en god fortelling med et bra plott.

Selv om jeg forsto en vesentlig ting tidlig, vil jeg ikke si at historien er forutsigbar. Jeg kan selvsagt ikke røpe hva det var, men det er ikke forfatterens feil, bare min fantasi. Uansett var det en spennende bok som var vanskelig å legge fra seg, så jeg ble sittende å lese i ett.

Terningkast: 5

Forfatter: Ellen G. Simensen
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 345
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

En DNA-test har potensiale til å forandre ditt liv – og andres.

En junikveld i år 2000 samles en ungdomsgjeng ved et tjern utenfor byen for å feire overgangen til videregående skole. Stemningen er høy, men når morgenen gryr snus gleden. En jente har blitt utsatt for en voldtekt, og hevnen hennes ender i en nådeløs tragedie for de involverte. En hendelse som skal prege dem alle inn i voksenlivet.

16 år senere blir en lege ved en fertilitetsklinikk på Ringerike brutalt myrdet. Etterforsker Lars Lukassen kobles på saken. Politiet forstår raskt at den vil bli utfordrende å løse, og de dras inn i en sak som skal vise seg å ha dype forgreininger i Norges sæddonorsystem og menneskers liv, men også Lukassens egen livshistorie.Om forfatteren:

Ellen G. Simensen (f.1975) bor på Ringerike. Hun jobber som universitetslektor på masteren i karriereveiledning ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun har gått på Cappelen Damms krimforfatterskole, har vært programleder i podkasten Helt kriminelt og har holdt flere skrivekurs for ungdom og voksne.

 


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese boka jeg får, og hvilket tidspunkt jeg vil lese den.

Dessuten velger jeg selv både OM og HVOR jeg vil dele anmeldelsen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne skrive om en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive bokanmeldelser. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.