Gjøkungen

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Gjøkungen av Camilla Läckberg. Leseeksemplar fra Gyldendal

Nye mord skjer i den lille byen Fjällbacka. En fotograf blir drept da han holder på å planlegge utstillingen sin. I tillegg blir det funnet tre døde personer på en privat øy utenfor byen. Erica  kjenner familien som rammes, og hun er tett på, da hun også skal skrive bok om et tidligere drap – som viser seg å være en bekjent av denne familien.

Patrik jobber fortsatt på Tanumshede politistasjon, og gjør alt han kan for å løse saken, sammen med sine kollegaer.

Etter at forfatteren har hatt noen "sidesprang", kan vi endelig kan vi reise tilbake til Fjällbacka, til Erica Falck og Patrik Hedström. Det har jeg savnet! Dette er den ellevte boka i serien. Jeg elsker serien, men denne gang innfrir boka dessverre ikke mine forventninger.

Historien starter bra, og i kjent Läckberg-stil. Imidlertid synes jeg at persongalleriet er noe stort, og det er lett å  "snuble" litt, men det går seg selvfølgelig til etter som man kommer inn i historien. Muligens kunne historien ha vært strammet inn litt.

Historien er inndelt i passe lange kapitler, som veksler litt mellom nåtid og fortid.

Plottet er forsåvidt bra, selv om det er litt for enkelt, og mangler troverdighet. Dette kunne ikke ha skjedd i virkeligheten, men så er det jo ikke virkelighet heller da ;). Jeg synes dessuten at takling av dødsfallene for de pårørende framstilles litt for urealistisk.

Selv om dette, etter min mening, ikke er hennes beste bok, synes jeg det er fint at hun vier plass til transpersoner, og det er kjempehyggelig å være tilbake i Fjällbacka.

Jeg håper det kommer enda flere bøker om Erica og Patrik!

Terningkast: 3+

Forfatter: Camilla Läckberg
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 404
Format: Innbundet
Originaltittel: Gökungen
Oversatt av: Kari Bolstad
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

To grusomme hendelser, tilsynelatende uten forbindelser, ryster Fjällbacka.

Først blir en kjent fotograf funnet drept i utstillingslokalet sitt kvelden før han skal åpne en ny utstilling. Deretter, på en liten øy utenfor Fjällbacka, rammes den kjente forfatteren Henning Bauers familie av et trippeldrap.

Patrik Hedström og kollegaene på Tanumshede politistasjon har store utfordringer med å løse de to sakene.

Samtidig graver Erica Falck i et tragisk mord som skjedde i Stockholm i 1980-årene. Det viser seg at alt kommer for en dag når gamle synder fra fortiden kommer frem i lyset.Om forfatteren:

Camilla Läckberg er født (1974) i Fjällbacka, en idyllisk fiskerlandsby på vestkysten av Sverige. Hun er lojal overfor røttene sine og har skrevet ti kriminalromaner hvor handlingen er lagt til Fjällbacka. Flere av hennes andre arbeider refererer også til dette stedet. Hun har eksamen fra Handelshögskolan ved Göteborg universitet. Hun er grunnlegger av Invest in Her, et investeringsselskap som investerer i produkter og tjenester som styrker kvinner og kvinnelig eierskap for å skape et mer likestilt forretningsliv. Camilla er gift og har fire barn.

Bøkene hennes  har solgt mer enn 26 millioner i mer enn 60 land.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese boka jeg får, og hvilket tidspunkt jeg vil lese den.

Dessuten velger jeg selv både OM og HVOR jeg vil dele anmeldelsen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne skrive om en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive bokanmeldelser. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.