Påskekrim 2023

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Påskekrim 2023 av 15 forfattere. Leseeksemplar fra Bonnier.

Påske + krim = sant. Det er et regnestykke som ikke kan løses på annen måte. I tradisjonens tro gir Bonnier ut boka Påskekrim 2023. Og allerede der, på forsiden av boka aner vi at det også blir tradisjonell kriminell stemning i boka.

Boka gis ut i pocketformat, og består av en samling med 15 krimnoveller. Slike noveller er perfekt i påska, spesielt om man skal være sammen med familien, og ikke har all verdens alenetid til å lese. Da kan du snike deg til å lese en novelle innimellom.

Forfatterne bak novellene er Myriam H. Bjerkli, Silje Ulstein, Øistein Borge, Kurt Aust, Knut Nærum, Tore Aurstad og Carina Westberg, Eystein Hanssen, Jørgen Brekke, Geir Tangen og Agnes Lovise Matre, Monica Kristensen, John Unsgård, Kim Småge, Erik Meling Sele, Hans Olav Lahlum og Sven Petter Næss.

Redaktør for boka er forfatter Tom Egeland.

Det er varierende lengde på novellene, og de er skrevet av både kjente og mindre kjente forfattere, iallefall for meg. En av novellene er skrevet på nynorsk.

Denne gangen synes jeg det er tre noveller som utmerker seg ekstra, og drar opp karakteren. Terningen ender da på en sterk 4'er.  De tre som utmerker seg er Hercules av Eystein Hanssen, Jentespranget av Monica Kristensen og Et uløselig krimmysterium av Hans Olav Lahlum.

Terningkast: 4/5

Forfatter: 15 forskjellige forfattere
Forlag: Bonnier
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 335
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Alle krimfortellingene du trenger i påsken - i én bok! Redaktør Tom Egeland har valgt ut de beste novellene fra landets krimforfattere.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese boka jeg får, og hvilket tidspunkt jeg vil lese den.

Dessuten velger jeg selv både OM og HVOR jeg vil dele anmeldelsen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne skrive om en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive bokanmeldelser. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.


 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.