Skip to main content

Jakten

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Linda Klakken
Leseeksemplar fra Kagge

Journalist og forfatter Linda Klakken har de siste fem årene bistått med å lete etter en drapsmann, mannen som drepte Trude Espås i Geiranger for nesten 27 år siden, i august 1996. Dette mordet er en av de uløste drapsgåtene i Norge.

Geiranger er en liten bygd i Stranda kommune med rundt 250 innbyggere. I turistsesongen er det flere tusen besøkende innom hver dag.

Klakkens fantastiske arbeid har blitt til boka Jakten – På sporet av mannen som drepte Trude Espås, som er mer en dokumentar enn en ren krimbok.

Klakken ble veldig engasjert i saken fra hun startet å se på den. Etter å ha gått gjennom gammel informasjon, lest gamle avisartikler og søkt på nett fant hun en mann som ligner på fantomtegningen som var lagt ut. Hun sendte da en mail til tipsmottaket i Åsted Norge, men fikk ikke svar.

Hun ga seg ikke, og sendte en ny mail med mer konkret informasjon. I underkant av 48 timer senere fikk hun en telefon fra tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen med spørsmål om hvordan hun hadde kommet fram til personen hun nevnte. Vedkommende, som Klakken kaller Willy var ikke noe politiet hadde gått ut med, og personen ga også Kripos-etterforskeren en dårlig magefølelse. Problemet er at politiet ikke har klart å bevise med sannsynlighetsovervekt at det var han.

Klakken fikk etter hvert også tilgang til politiets saksdokumenter via advokat John Christian Elden.

I boka kan du lese om arbeidet Klakken har gjort, det hun har avdekket, og fakta som hun mener at politiet ikke har funnet ut av, og gjort feil.

"Hvordan fanger man et sjeldent dyr, som går umerkelig rundt og dreper? I fem år har jeg lurt på det spørsmålet. Til nå har jeg bare funnet ett svar: Jeg må bli et dyr selv. Jakte."
– Sitat Linda Klakken.

Klakken har i ettertid fått flere tilbud fra film- og TV-bransjen, men har takket nei til alle av hensyn til Trude Espås etterlatte.

Tragisk sak, jeg var ikke spesielt godt kjent med den fra før. Det er kjempespennende å få bli med på Klakkens etterforskning gjennom boka. Jeg satt mer eller mindre konstant og leste. Det er helt utrolig hvordan gjerningsmannen har klart å gjemme seg bort. 

Selv om det er noen faguttrykk i boka, er den lettlest og oversiktlig. Jeg anbefaler gjerne andre å lese den, og håper at boka kan bidra med en fremtidig løsning på saken.

Se forøvrig mer om saken på Åsted Norge, Tv2 Play. Sesong 1 - episode 3; Geirangerdrapet.

Terningkast: 4+

Forfatter: Linda Klakken
Forlag: Kagge
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 282
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Kan en amatør løse Norges største uoppklarte drapssak?

Dette er fortellingen om hvordan en journalist og småbarnsmor kommer på sporet av mannen som drepte Trude Espås i Geiranger i 1996 – en intens jakt som raskt blir en personlig besettelse.

Hvem drepte Trude Espås i Geiranger i 1996? I fem år leter journalist og småbarnsmor Linda Klakken etter den ukjente mannen som står bak et av Norges mest brutale og rystende drap. Undersøkelsene leder henne til opplysninger om tilsvarende saker i andre deler av Europa. Men hvordan bevise det?Om forfatteren:

Linda Klakken er journalist og forfatter. Hun har tidligere utgitt flere kritikerroste bøker, blant annet Mamma, kone, slave,og er oversatt til flere språk.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv både OM og HVOR jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember