Skip to main content

Mittlandet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Johanna Mo
Leseeksemplar fra Aschehoug

Mittlandet er den tredje boken i Ölandsserien.

Politietterforsker Hanna Duncker er tilbake, sammen med kollegaen Erik.

Mikael forsvant for 20 år siden, og ingen har siden hørt fra han. Da  levningene hans blir funnet i skogen, forstår man at han ble myrdet. Det har gått lang tid, og det setter hukommelsen på prøve for flere i den tidligere vennekretsen hans, og kan politiet stole på det som blir sagt?

Hanna sliter også på det private plan. For flere år siden ble hennes far dømt for mord, og ved flere tilfeller blir hun trakassert for det. Nå får hun nye opplysninger som snur om på saken.

Boka avsluttes slik at leseren sitter igjen med noen spørsmål, og får en til å glede seg til neste bok, som heldigvis kommer senere i år.

Handlingen er lagt til Öland, hvor jeg har vært. Alltid gøy å lese bøker når ting foregår et sted man har vært.

Dersom du ikke har lest de to første, så begynn med dem: Nattsangeren og Skyggeliljen.

Forfatteren har en fin fortellerstemme og skrivestil, som gjør at man sliter med å legge fra seg denne velskrevne spenningsboka.

Jeg liker godt hovedpersonene Hanna og Erik, og synes forfatteren beskriver dem bra.

Boka anbefales!

Terningkast: 5-

 

Forfatter: Johanna Mo
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 393
Format: Innbundet
Originaltittel: Mittlandet
Oversatt av: Lene Stokseth
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

En gjeng studenter overnatter i et fraflyttet hus i Mittlandsskogen på Õland. Når morgenen kommer er Mikael Fransson sporløst forsvunnet. 20 år seinere finner man levningene av ham et annet sted i skogen, og det er ingen tvil – han ble myrdet. Hanna Dunker og hennes kollegaer ved Kalmarpolitiet kalles inn for å finne ut hva som egentlig skjedde, og gi de etterlatte en avslutning. Utenfor jobben er det forelskelsen i Isak som tar all Hannas oppmerksomhet, men når hennes eget liv står på spill tvinges hun til å konfrontere spørsmålene hun flykter fra. Hva er sannheten om mordet som hennes far ble dømt for og hvem tør hun fortelle det til?

Dette er bok tre i Õlandsserien, med Hanna Dunker hovedrollen. En krimserie om å leve i skyggen av en forbrytelse og om ikke å kunne kutte båndene til sin hjembygd.

Om forfatteren:

Johanna Mo (f. 1976) har i nesten tyve år jobbet som skribent, redaktør, foreleser, kritiker og foreleser. Nattsangeren var hennes åttende bok og første i Öland-serien, som utgis i 19 land, og har blitt store leserfavoritter. Mittlandet er tredje bok i serien.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv både OM og HVOR jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember