Skip to main content

Datter savnet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anna Jansson
Leseeksemplar fra Bonnier

Vera var 20 år, og skulle gifte seg med den syv år eldre Rasmus. Det ble arrangert utdrikningslag, og det var siste gang noen så henne. Sammen med en venninne dro hun ut med båt. Venninnen druknet, men Vera ble ikke funnet.

Faren hennes, kriminalinspektør Kristoffer Bark, nekter å tro at Vera er død. På siden må han også ta seg av sin alkoholiserte ekskone, moren til Vera. Sjefen hans synes at dette har gått litt langt, og Kristoffer blir omplassert på jobb, og må gå i terapi.

Plutselig forsvinner enda en ung kvinne. Politiet finner ikke ut av det, men Kristoffer gir seg ikke. Saken ligner den til datteren.

Datter Savnet er den første boka jeg leser av forfatter Anna Janssson. Jeg likte den godt. Historien er bra formulert, og har et bra plott.

Det er mange mennesker med i historien, og jeg vekslet mellom å mistenkte noen av dem. Men denne gangen ble jeg lurt trill rundt. Endelig! Det er lenge siden en bok har klart det. Først veldig sent i handlingen, skjønte jeg det. Det er godt gjort, og det fortjener den sannelig en 6'er for!

Jeg har hørt rykter om at dette er første bok i en planlagt serie. Jeg gleder meg masse til neste bok!

Terningkast: 6/5

Forfatter: Anna Jansson
Forlag: Bonnier
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 412
Format: Innbundet
Originaltittel: Dotter saknad
Oversatt av: Punktum forlagstjenester
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Dette er en historie om en forelders verste mareritt, og hva som kan skje med et forsømt barn når verden har blitt uutholdelig. For fem år siden forsvant tjue år gamle Vera Bark fra et utdrikningslag i en liten landsby utenfor Örebro. Siden har faren hennes, kriminalinspektør Kristoffer Bark, forgjeves søkt etter henne langs Hjälmarensjøen. Vera antas å ha druknet, men tvilen forstyrrer og plager ham fortsatt.

Tre år etter Veras forsvinning blir en ung sykepleier fra samme sted borte. Etterforskningen fører ingen steder og har blitt avsluttet da Kristoffer Bark bestemmer seg for å gjenåpne saken. Snart innser Bark at det er flere sammenhenger mellom de to sakene enn han først forestilte seg.


Om forfatteren:

Anna Jansson er en av Sveriges mest populære krimforfattere, og bøkene hennes er utgitt i tjue land. Hun er bosatt i Örebro sammen med familien sin.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv både OM og HVOR jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember