Skip to main content

Vingespennet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anne Gro Gulla
Leseeksemplar fra forfatteren

Boka, Vingespennet, starter med en krangel mellom ekteparet Anton og Sara. Det viser seg at Sara er gravid, og det har hun enda ikke fortalt til Anton. Han er nemlig ikke faren, det er det ektemannen kollega Josef som er. Det får selvfølgelig store konsekvenser, og livet blir ikke lenger helt det samme for noen av de tre. Josef bosetter seg i hjemlandet, Nairobi, og begynner å jobbe i firmaet Global Witness. På en reise til Norge oppdager han at Sara har en sommerfuglring, som ligner en som Global Witness leter etter. Sara sier at diamantene er falske, og at Anton kjøpte den til henne på Mallorca.

Hjemme i Norge møter vi Liv. I sin ungdom jobbet hun på et barnehjem i Nairobi, men nå bor hun på et aldershjem.

I Nairobi, etterforsker Global Witness den kjente diamantsmugleren Frank, som for tiden oppholder seg i Mumbai. Josef får kontakt med han, men han får ikke de svarene han ønsker.

Etterhvert flettes alle disse historiene sammen på en måte de ikke hadde noen mistanker om.

Dette er en spenningsbok, og forfatteren formidler historien på en god måte. Boka er inndelt i akkurat passe lange kapitler. Persongalleriet er passe stort. Det billedlige språket flyter uanstrengt, og man ser lett scenene for seg.

På baksiden står det at den er en "pageturner", og jeg skal være enig i at den er spennende, og vanskelig å legge fra seg. Jeg fikk tidlig en mistanke som viste seg å være riktig, men det gjorde ingenting.

Jeg synes nok er litt for mange sammentreff her, til at historien skal være troverdig, men det er jo en roman, så da lar jeg det passere.

Etter litt betenkningstid, slutter terningen å snurre, og legger seg godt til rette med fem øyne opp.

Terningkast: 5

Forfatter: Anne Gro Gulla
Forlag: Selvpublisert
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 482
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forfatteren

 

Forlaget skriver:
Den spektakulære diamantringen formet som en sommerfugl, har vært sporløst forsvunnet siden 1970-tallet. Plutselig dukker de opp på Oslos beste vestkant i 2015. Kan den brutale diamantsumuglerhistorien fra Øst-Afrika endelig bli oppklart?

Sara er uvitende om sin rolle i dramaet. I den staselige villaen bak Frognerparken bor hun med sin advokatmann. Den lille affæren med Josef, ektemannens kollega utløser en kjede av konsekvenser som får ringvirkninger på flere kontinenter.

Når den sagnomsuste smugleren Frank dukker opp i Mumbai, forlanger den pensjonerte etterforskeren William at Global Witness tar saken. Liv, pasient på Madserudhjemmet, kan ikke lenger skjule grusomhetene hun opplevde som ung i Nairobi. Noen hemmeligheter  blir avslørt, andre blir skapt, og den gamle damen er forbundet med Sara og Josef på en måte de aldri kunne forutse.


Om forfatteren:

Anne Gro Gulla (født 1963) er utdannet siviløkonom fra Tyskland. Hun har arbeidet med internasjonal markedsføring i Europa og Asia, har bodd i Stockholm, og bor nå i Oslo. Hun er blogger i Huffington Post. Sommerfuglringen er hennes debutroman. Nå er hun aktuell med romanen Vingespennet.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv både OM og HVOR jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember