Skip to main content

Vingespennet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anne Gro Gulla
Leseeksemplar fra forfatteren

Boka, Vingespennet, starter med en krangel mellom ekteparet Anton og Sara. Det viser seg at Sara er gravid, og det har hun enda ikke fortalt til Anton. Han er nemlig ikke faren, det er det ektemannen kollega Josef som er. Det får selvfølgelig store konsekvenser, og livet blir ikke lenger helt det samme for noen av de tre. Josef bosetter seg i hjemlandet, Nairobi, og begynner å jobbe i firmaet Global Witness. På en reise til Norge oppdager han at Sara har en sommerfuglring, som ligner en som Global Witness leter etter. Sara sier at diamantene er falske, og at Anton kjøpte den til henne på Mallorca.

Hjemme i Norge møter vi Liv. I sin ungdom jobbet hun på et barnehjem i Nairobi, men nå bor hun på et aldershjem.

I Nairobi, etterforsker Global Witness den kjente diamantsmugleren Frank, som for tiden oppholder seg i Mumbai. Josef får kontakt med han, men han får ikke de svarene han ønsker.

Etterhvert flettes alle disse historiene sammen på en måte de ikke hadde noen mistanker om.

Dette er en spenningsbok, og forfatteren formidler historien på en god måte. Boka er inndelt i akkurat passe lange kapitler. Persongalleriet er passe stort. Det billedlige språket flyter uanstrengt, og man ser lett scenene for seg.

På baksiden står det at den er en "pageturner", og jeg skal være enig i at den er spennende, og vanskelig å legge fra seg. Jeg fikk tidlig en mistanke som viste seg å være riktig, men det gjorde ingenting.

Jeg synes nok er litt for mange sammentreff her, til at historien skal være troverdig, men det er jo en roman, så da lar jeg det passere.

Etter litt betenkningstid, slutter terningen å snurre, og legger seg godt til rette med fem øyne opp.

Terningkast: 5

Forfatter: Anne Gro Gulla
Forlag: Selvpublisert
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 482
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forfatteren

 

Forlaget skriver:
Den spektakulære diamantringen formet som en sommerfugl, har vært sporløst forsvunnet siden 1970-tallet. Plutselig dukker de opp på Oslos beste vestkant i 2015. Kan den brutale diamantsumuglerhistorien fra Øst-Afrika endelig bli oppklart?

Sara er uvitende om sin rolle i dramaet. I den staselige villaen bak Frognerparken bor hun med sin advokatmann. Den lille affæren med Josef, ektemannens kollega utløser en kjede av konsekvenser som får ringvirkninger på flere kontinenter.

Når den sagnomsuste smugleren Frank dukker opp i Mumbai, forlanger den pensjonerte etterforskeren William at Global Witness tar saken. Liv, pasient på Madserudhjemmet, kan ikke lenger skjule grusomhetene hun opplevde som ung i Nairobi. Noen hemmeligheter  blir avslørt, andre blir skapt, og den gamle damen er forbundet med Sara og Josef på en måte de aldri kunne forutse.


Om forfatteren:

Anne Gro Gulla (født 1963) er utdannet siviløkonom fra Tyskland. Hun har arbeidet med internasjonal markedsføring i Europa og Asia, har bodd i Stockholm, og bor nå i Oslo. Hun er blogger i Huffington Post. Sommerfuglringen er hennes debutroman. Nå er hun aktuell med romanen Vingespennet.

 


Min "poengskala"

6 – Perfekt historie som har alt jeg ser etter i en bok. Må være godt skrevet, og ikke være for forutsigbar. Dette er en historie som "henger igjen" hos meg, og en bok du kan glede deg ekstra til. Bøker som jeg gir 6 MÅ du lese ;) Disse flytter helt klart inn i bokhylla mi.
5 – Historie med "litt ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først. Enkelte av disse flytter inn i bokhylla mi.
4 – En bra bok som er verdt å lese, og som jeg gjerne anbefaler. Jeg får høre at jeg er streng når jeg gir 4, men for meg er dette en god bok, selv om den av ulike grunner ikke når høyere.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, eller har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis dårlig språk og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening.


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar/forhåndseksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt. Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening og oppsett.

Selv om jeg har får boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt VIL lese boka jeg får, hvilket tidspunkt jeg vil lese den, og hvor jeg vil dele det jeg skriver. Jeg får ikke betalt for dette. Bøkene jeg får blir stemplet, og kan ikke videreselges. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne informere om en bok.

Jeg har ingen litteratur-utdannelse, men har journalistkurs og flere års erfaring i å formidle bøker. Siden jeg ikke har noen blogg, er jeg ingen bokblogger. Hverdagsnett er et nettmagasin, og jeg gir også ut det digitale litteraturmagasinet Hverdagsnettmagasinet, derfor bruker jeg tittelen bokanmelder.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer, "hverdagsartikler" og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok! Anbefalte barne- og ungdomsbøker

 Hverdagsnettmagasinet

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 


NYHETSBREV

Meld deg på her. (Maks ett pr måned)