Skip to main content

Kleptokratiet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Espen Skjerven
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

I Skjervens tredje bok, Kleptokratiet, befinner vi oss for det meste i Kongo. Sofie og Anna starter starter en privat etterforskning av oljeselskapet FMV Oil ltd. Det mistenkes at selskapet, foruten å ødelegge regnskogen, også har andre "svin på skogen". Hjemme sitter politioverbetjent Tom Grayston og hans makker Chris Møller og forsøker å bidra fra sidelinja. Da noe skjer, må de reise til Kongo for å bistå.

Veldig bra spenningsbok. Litt treg start, men det tar seg fort opp. Historien er troverdig og grundig bygget opp.

Skjerven er en god forteller, og han skriver bra. Historien flyter fint, og leseren henger lett med på historien. Fint billedlig språk som gjør at man kan se stedene for seg. Persongalleriet er oversiktlig og akkurat passe stort.

Espen Skjerven er et navn du bør merke deg. Jeg har likt alle bøkene hans, og denne er intet unntak. En bok jeg med glede anbefaler videre.

Terningkast: 6-. Her vaklet jeg litt mellom 5 og 6. I følge sønnen min, som er student, er det vanlig at lærerne i tvilssituasjoner runder oppover. Denne gangen følger jeg det rådet, og gir en 6'er til Skjerven.

 

Forfatter: Espen Skjerven
Forlag: Liv
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 384
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

«Den norske miljø- og menneskerettighetsforkjemperen Sofie Christensen er fast bestemt på å avdekke konsekvensene av oljevirksomheten til et norskeid selskap i regnskogen i Den demokratiske republikken Kongo. Samtidig ber en avhopper fra en beryktet opprørsgruppe Christensens svenske kollega, Anna Hagberg, om hjelp til å finne sønnene hans. Kort tid senere blir kvinnene angrepet i leiligheten deres i Kinshasa. Avhopperen og en fremmed mann blir drept. Kvinnene blir arrestert for drap.

Politioverbetjent Tom Grayston og makkeren Chris Møller i Kripos får i oppdrag å reise til Kongo for å undersøke saken. Det blir starten på en sak de aldri kommer til å glemme.

"Kleptokratiet" er en spenningsroman med internasjonal kriminalitet som tema. Det er den tredje romanen i serien om politimannen Tom Grayston, etter krimdebuten "Slakt" i 2019 og "Blod er tykkere enn vann" i 2021.


Om forfatteren:

Espen Skjerven (f. 1974) er født og oppvokst i Oslo og bor i Sandnes med ektefelle og to barn. Han er utdannet jurist og har flere års erfaring som påtalejurist og forretningsadvokat / prosedyreadvokat. I dag jobber han som tingrettsdommer i Sør-Rogaland tingrett.

Skjerven skriver virkelighetsnær politikrim, inspirert av sine egne erfaringer i det norske rettsvesenet.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv både OM og HVOR jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember