Skip to main content

Fra Blokka

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jonas T. Bengtsson
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Danny sitter i fengsel pga vold. Dette er sjette året, men plutselig får han en uventet prøveløslatelse. Han oppsøker vennene, fra den gang de vokste opp i samme blokk i et dårlig område i København. Christian har nå blitt politi, men blir veldig glad for å ta opp kontakten med Danny. Malik kan de ikke finne. Han forsvant sporløst, og ingen vet hvor han er. Danny bestemmer seg for å finne han.

Denne boka måtte jeg "smake" litt på. Den var litt vanskelig å bli klok på hva syntes om den, men jeg hang med for noe var det der som gjorde meg veldig nyskjerrig på historien. Det tok seg selvfølgelig opp, og ganske raskt merket jeg at jeg likte historien. Det var spennende, og litt annerledes krim enn jeg ellers leser. Slutten kom dessuten som en stor overraskelse, og det liker jeg godt!

 

Forfatter: Jonas T Bengtsson
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 343
Format: Innbundet
Originaltittel: Fra Blokken
Oversatt av: Kyrre Andreassen

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Fra blokka er en gripende og hardkokt krim fra danske Jonas T. Bengtsson. En historie om tre barndomsvenner, som har vokst opp i samme blokk i et røft område i København, men har endt opp på hvert sitt sted.

Danny, Malik og Christian var bestevenner, men mens Danny er blitt kriminell, har Christian og Malik skiftet spor. Christian er politimann, villaeier med kone og barn i Kastrup, og Malik studerer til tannlege og hjelper til i farens restaurant. Danny sitter inne på sjette året etter en voldsdom da han helt uventet blir prøveløslatt. Det første han vil er å oppsøke sine gamle kompiser, men ingen har sett Malik på flere uker. Selv om Christian er politibetjent, er det vanskelig for ham å gjøre noe. Han er bundet av lover og regler. Danny, derimot, har aldri latt seg begrense av slikt, og bestemmer seg for å finne den forsvunne vennen.
Om forfatteren:

Danske Jonas T. Bengtsson (f. 1976) slo gjennom med romanen Submarino (2007) og har siden utgitt flere romaner. Han har mottatt flere priser for sitt forfatterskap, og er utgitt i over 20 land. Bøkene Submarino og Aminas breve er adaptert ti film. Fra Blokka hylles av danske kritikere og omtales som hans til nå beste roman.

 

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Cappelen Damm