Skip to main content

Stuepiken

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Nita Prose
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Molly jobber som stuepike på Regency Grand Hotel. Hun er en spesiell jente, som ikke alltid forstår de sosiale reglene og ferdighetene i samfunnet. Jobben derimot – den mestrer hun veldig bra. Det viktigste for henne er at rommene blir fullkomment rene og pene.

Hotellet har flere faste gjester. En av dem er Charles Black. Han er veldig rik, og leier alltid den store suiten. En dag finner Molly han død i senga. Selvfølgelig blir hun mistenkt. Rundt seg har hun kollegaer og gjester som gjerne vil hjelpe – eller gjør de egentlig det? Til slutt kommer hjelpen fra uventet hold.

Jeg er stuepiken din. Jeg er den som gjør rent hotellrommet ditt, som kommer inn som et fantom mens du er ute og morer deg på dagtid, uten tanke for det du har etterlatt deg, eller rotet, eller hva jeg kan komme til å se mens du er borte. Jeg er den som tømmer søppelet ditt og kaster alle kvitteringene du ikke vil at noen skal finne. Jeg er den som skifter på sengen din, og som ser om du har sovet i den, og som du var alene i natt eller ikke....

Slik starter boka. Tygg litt på den :)

Jeg liker Molly. Hun strever, og er litt annerledes, men hun gjør sitt beste. Hun elsker jobben sin og får ofte skryt for at hun er flink, og hun vil alle vel. Molly er ganske ensom. Hun har ikke kontakt med mange mennesker, bortsett fra noen kollegaer. Det hender hun merker at kollegaene ler litt av henne, eller ler de med henne?

Dette er en fin og lettlest bok, i sjangeren feelgoodkrim, som gir deg mange timer med underholdning. En bok å ta med seg ut i sola, eller inne på sofaen, etter en stresset arbeidsdag ;)

Boka er i pocketformat,og du kan kjøpe den der du handler dagligvarer.


Forfatter: Nita Prose
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 317
Format: Heftet
Originaltittel: The Maid
Oversatt av: Liinda M. Vikaune

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Molly Gray er ikke som alle andre. Hun sliter med sosiale ferdigheter og misforstår ofte andres hensikter. Bestemoren var den som pleide å hjelpe henne med å tolke verden, hun kodet den om til enkle regler som Molly kunne følge.

Etter at bestemoren døde for noen måneder siden, har 25 år gamle Molly selv måttet navigere gjennom livets mange kompleksiteter. Heldigvis har hun den perfekte jobben. Hennes forkjærlighet for struktur og for å rydde og vaske, gjør henne ideell som stuepike. Hun finner stor glede i å iføre seg uniformen hver morgen, holde orden på trallen med minisåper og flasker og sørge for at værelsene på Regency Grand Hotel blir plettfrie.

Men Mollys ryddige liv blir snudd på hodet den dagen hun låser seg inn på suiten til den rike og beryktede Charles Black. Der hersker det et fullstendig kaos, og Mr. Black ligger i sengen – utvilsomt død. Før hun får sukk for seg, har hun selv blitt mistenkt for drapet. Plutselig befinner hun seg i et nett av løgner og bedrag, som hun ikke for sitt bare liv forstår hvordan hun skal komme seg ut av.

Heldigvis for Molly har hun noen på sin side som hjelper henne med å finne spor etter hva som faktisk skjedde med Mr. Black. Men vil de klare å finne den virkelige drapsmannen før det er for sent?

Stuepiken utforsker hva det betyr å være den samme som alle andre, men likevel helt annerledes. Og den avslører at alle mysterier kan løses ved å bruke hjertet.Om forfatteren:

Nita Prose har lang fartstid som redaktør, og har arbeidet med mange bestselgende forfattere og bøkene deres. Hun har arbeidet ved flere forlag og er for tiden visepresident og redaksjonssjef i Simon & Schuster Canada. Hun bor i Toronto i Canada, i et hus som er bare moderat rent. Og hun vil svært gjerne høre fra deg, enten på nettsiden nitaprose.com eller på Twitter @NitaProse.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Nå finner du Hverdagsnett også på TikTok
Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Cappelen Damm