Skip to main content

Taus savanne

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sigbjørn Mostue
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Even Stubberud har sluttet i jobben sin som soldat. I denne historien reiser han til Kenya for å bistå med å få tatt krypskytterne som dreper de utrydningstruede elefantene. Savannen er ikke farlig, får han høre på forhånd. Selvfølgelig skjer det en hel masse der, ting han ikke hadde forutsett på forhånd.

Mostue har igjen skrevet en veldig godt bok. Du blir engasjert i historien fra første side, og språket flyter lett og ukomplisert. Dette er en krimbok full av spenning og action, og også med flere triste elementer.

Even Stubberud er en fin fyr, som kan litt av hvert, og som heldigvis har mange kontakter som gjør at han får til mye av det han vil.

Dette er en bok jeg uten problemer, anbefaler alle å lese!


Forfatter: Sigbjørn Mostue
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 299
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Taus savanne er oppfølgeren til Sigbjørn Mostues Riverton-nominerte og neglebitende thriller Himmelen skal gråte blod, hvor vi møter helten Even Stubberud, leder for en topphemmelig antiterrorenhet.

Der han i første bok ble involvert i en brutal flykapring, søker den pensjonerte spesialsoldaten nå en ny tilværelse i Kenya. Med et ønske om å gjøre bot for den brutaliteten han gjennom sin tidligere karriere har stått bak, skal han bidra i opplæringen av viltvoktere på savannen, for å stanse den nådeløse nedslaktingen av elefanter og annet dyreliv. Det skal imidlertid vise seg at det er sterke krefter som står bak krypskytingen – med forgreininger til en av verdens mektigste nasjoner.

Samtidig får Stubberuds tidligere sjef, Elna Husøy, leder for Forsvarets etterretningstjeneste, vite at regjeringen har besluttet å igangsette tidenes byggeprosjekt i Norge, finansiert av krefter hun for alt i verden ønsker å stå opp mot. Jobben blir ikke enklere da Stubberud starter en personlig vendetta i Nairobi, som truer med å kaste Norge inn i et diplomatisk mareritt. Det synes å være bare en utvei: Even Stubberud må dø.

Med et eggende imperialt bakteppe er Taus savanne en intenst spennende thriller, som berører en av vår tids største katastrofer: Naturen som forsvinner.


Om forfatteren:

Sigbjørn Mostue (f. 1969) er utdannet cand.philol. med hovedfag i idéhistorie. Han har tidligere jobbet som bl.a. redaktør, men skriver nå på fulltid. Sigbjørn Mostue bor på Jessheim med samboer og to barn.

Som forfatter har han bl.a. hatt stor suksess med Alvetegnet-trilogien bestående av Gravbøygen våkner (2005)vinner av Arks barnebokpris, den Brageprisnominerte Nissedreperen (2006) og Krakens gap (2007). Også trilogien Den siste magiker (2010-2012) har fått god mottakelse. Zombie-Bjarne (2013) var i 2014/2015 superfinalist til Foreningen !les' Bokslukerprisen, som kåres av barneskoleelevene selv.

I 2015 vant han U-prisen med I morgen er alt mørkt. Mostue har i tillegg til bøker for barn og unge skrevet flere kriminalromaner sammen med Johnny Brenna. I 2019 utga han thrilleren Himmelen skal gråte blod hvor filmrettighetene ble solgt allerede før utgivelse. Romanen ble også nominert til Riverton-prisen.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Cappelen Damm