Skip to main content

Dødsengelen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jaran Dammann
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

I starten av boka møter vi Flamme, en liten jente med rødt hår. Vi skjønner at hun er i et religiøst miljø, og at forholdet mellom foreldrene ikke er bra.

Noen år senere, er en gjeng med ungdom på tur. De går alle på en folkehøgskole, og drar til Valdres på den faste bli-kjent-turen. Ingen hadde forutsett hva som skulle skje. Da de drar hjem, er det minst to personer som er savnet. Et lik blir funnet, med symboler skåret inn i kroppen. Deretter dukker det opp flere døde med lignende symboler.

Dette er fjerde bok i en serie, fant jeg ut etter at jeg hadde lest ferdig. De første bøkene har jeg ikke lest. Det spiller ingen rolle, jeg hadde ingen problemer med noe av handlingen.

Selv om handlingen var delvis forutsigbar, synes jeg det var en spennende historie som jeg likte godt å lese.

 

Forfatter: Jaran Dammann
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 492
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

En gruppe ungdommer fra Numedalen folkehøgskole skal på bli kjent-tur i fjellet. Men det som skal være et høydepunkt i semesteret utvikler seg katastrofalt. Først forsvinner en av elevene. Deretter læreren. Kort tid etter blir det funnet et lemlestet lik, nedsunket i et tjern. Den døde har et symbol skåret inn i kroppen. Når enda en maltraktert kropp dukker opp, skjønner etterforsker Georg Bråten at de står overfor en uvanlig sak. En mulig seriemorder med religiøse motiver.

Forfatteren tar oss med på en bloddryppende reise i Valdres idylliske fjellområder. I siste del av boka ser vi hendelsene gjennom drapsmannens øyne. Nye ugjerninger planlegges mens politiet kjemper desperat for å stoppe det som skal skje.Om forfatteren:

Jaran Dammann (f. 1966) er utdannet tømrer og økonom. Han har tidligere skrevet seks humorbøker og spenningsromanene Mørkets ansikt (2012) og Dødstimen (2018).

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Cappelen Damm