Skip to main content

Den tause pasienten

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Alex Michaelides
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Hovedpersonene i boka er Theo Faber som har en vanskelig bakgrunn, men som nå jobber som psykoterapeut, og Alicia som er maler og gift med fotografen Gabriel.

Alicia og Gabriel har vært ute hele dagen. En halv time etter hjemkomst, høres flere skudd fra huset. Naboen ringer politiet, som finner Gabriel skutt i ansiktet. Alicia har flere kutt i håndleddet etter en kniv. Alicia sier ikke et ord, og tausheten fortsetter i de påfølgende årene. Hun blir lagt inn på institusjonen The Grove. Theo er veldig interessert i denne saken, og søker på en ledig stilling på institusjonen. Han har et håp om at han kan få Alicia til å begynne å snakke igjen.

Brad Pitt og Plan B har sikret seg filmrettighetene, og jeg gleder meg til filmen blir klar!


Forlaget skriver:
Alicia Berenson skriver dagbok for å utløp for følelsene sine – men mest for å berolige Gabriel, bevise for ektemannen at hun har det bra. Det siste hun vil, er å være til besvær for Gabriel eller gjøre ham ulykkelig på noe vis. Inntil hun en kveld skyter ham fem ganger i ansiktet og aldri mer sier et ord.

Seks år etter tragedien dukket det opp en ledig stilling på institusjonen The Grove der Alicia er innlagt. Psykoterapeuten Theo Faber er overbevist om at han kan få Alicia til å snakke, noe ingen andre har klart.

 
Forfatter: Alex Michaelides
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: The Silent Patient
Oversatt av: Line Gustad Fitzgerald
Antall sider: 378
Format: Pocket
Kilde: Forhåndseksemplar


Min mening:
For en pangstart på krimåret 2020. Dette var en knallbra bok! Fantastisk krimplott og selv om jeg etterhvert begynte å mistenke en løsning, så kan du tro at jeg tok feil. Slutten var veldig overraskende, og boka seiler inn blant mine favoritter.

Flott debutbok av forfatteren. Jeg håper vi får flere bøker av forfatteren senere.Om forfatteren:
Alex Michaelides ble født på Kypros i 1977 og har gresk far og engelsk mor. Han studerte engelsk litteratur på Cambridge og fikk sin MA i manusutvikling for scenen ved filminstituttet i LA. Han har skrevet manus til flere store Hollywood-filmer.

Forfatteren fikk en drømmestart med debutromanen Den tause pasienten som er solgt til over 40 land - rekord for en britisk debut. Romanen gikk dessuten rett inn på førsteplass på New York Times bestselgerliste og ble liggende blant topp ti i hele 27 uker i 2019. Thrilleren, som allerede har solgte over 1 millioner eksemplarer, har høstet lovord og glitrende kritikker fra internasjonal presse.

Brad Pitt og Plan B var raskt ute og sikret seg filmrettighetene til boka.

 

Meld deg inn i vår nyoppstartede krimgruppe på facebook

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Cappelen Damm