Skip to main content

Feelgoodkveld hos Gyldendal

Tirsdag 6. juni var det fullt hus i lokalene til Gyldendal. Da var det invitert til feelgoodkveld med tre forfattere, og musikkinnslag av Elisabeth Andreassen.

Anne Lise Johannessen | 09.06.2023

Arrangementet var et samarbeid med magasinet Tara. For publikum var arrangementet gratis. Alle fikk et glass bobler ved ankomst, i tillegg til en goodiebag.

De tre forfatterne som var invitert var  Johanna Schreiber, Frida Skybäck og Veronica Henry.

Johanna Schreiber er svensk. Hun ga i fjor ut suksessboken «Mellom linjene» hvor handlingen foregår i forlagsbransjen. Det skal bli til en trilogi, og nylig kom bok nummer to «Blanke ark». Shreiber er dessuten journalist, og har blant annet jobbet i Expressen, Dagens industri og tidsskriftet Frida.

Frida Skybäck er også en svensk forfatter. «Bokhandelen ved bredden av Themsen» er Frida Skybäcks første utgivelse på norsk. Den handler selvsagt om bøker. Det sies at dette er boka for alle som liker filmer som Notting Hill og You`ve got mail! Forfatteren skriver fordi hun ønsker å fortelle fengslende historier og å gi litteraturen flere komplekse og interessante kvinneskikkelser.

Veronica Henry er en britisk forfatter bestselgende forfatter. I tillegg har hun vært manusforfatter til TV-serien Med hjartet på rette staden. Romanene hun skriver er idylliske og varme. Henry bor sammen med familien sin i Sørvest-England. Hos Gyldendal har det kommet ut fire bøker: «Langhelgen», «Familieoppskriften», «Drømmehuset» og «Impulskjøpet».

Alle forfatterne ble bokbadet av bokhandler Beth.

Kveldens underholdning var det som sagt, Elisabeth Andreassen («Bettan») som sto for. Hun sang flere nydelige sanger. Da hun avsluttet innslaget sitt med «La det svinge», ble stemningen på topp, og publikum reiste seg og sang med.


Forlagsbesøk

En Oslo-tur er ikke komplett uten et forlagsbesøk. Tidligere på dagen besøkte vi derfor Bladkompaniet, Cappelen Damm, Tiden, Harper Collins og Aschehoug.

I tillegg traff vi Jorid Mathiassen fra Bonnier og Anne Lene Johnsen fra Alven Books.

Denne siden vises best på en pc eller store skjermer.


Elisabeth Andreassen

Elisabeth Andreassen

Cathrine Bakke Bolin, forlagssjef i Gyldendal

Goodiebag som alle fikk. Type bok varierte i de ulike posene.

En spent gjeng som skal på feelgood-arrangement

Jorid Mathiassen, forfatter og redaktør hos Bonnier

Anne Marte Hagen og Monica Walle hos Bladkompaniet

Einar Røhnebæk hos Harper Collins

Margrete Krogseth og Bente Dahl Svendsen hos Cappelen Damm

Anne Margrethe Hummelsgård Aandahl hos Aschehoug

Guro Johansen hos Tiden