Skip to main content

HUNDRE OG TRETTEN

Tekst og foto: Anne Lise Johannessen | 04.06.2023

Det er tittelen på den tredje boka til Gøril Emilie Hellen, som ble lansert på utestedet «The Note» i Sandefjord den første lørdagen i juni.

Trønderen Gøril Emilie Hellen er i disse dager aktuell med boka «Hundreogtretten». Boka handler om familie og grenser, og det å leve i skyggen av en annen. Boka utgis på Cappelen Damm.

Kjelleren på "The Note" var fullsatt da det var lansering. Forfatteren startet med å fortelle om seg selv, hvordan hun fikk inspirasjon til historien og researcharbeidet hun gjorde i forbindelse med boka. Blant annet fortalte hun om nærkontakt med aper og slanger, og hun røper at hun har smakt på stekt mus.

Om boka forteller hun at det er en moderne familie med dine og mine barn, samt et felles barn. Hovedkarakterene er foreldrene, Irene og Peder. De er veldig forskjellige, men fungerer bra sammen. Peder jobber bl.a. for leger uten grenser, og det skal skape noen konflikter.

Bokbader Marianne Henriksen loset oss gjennom flere av situasjonene i boka, og jeg kjenner at jeg «klør i fingrene» etter å starte på boka.

Forfatteren leste flere utdrag fra boka, og det var en fryd å høre på henne – hun kunne gjerne spilt inn sine egne lydbøker.

Noen ganger ble det en pause i bokpraten, da bød Mina Nystad på fire nydelige selvkomponerte sanger.

Redaktør i Cappelen Damm, Ida Cleve var også til stede.

Blant publikum var også forfatterne Gunn Marit Nisja og Myriam H. Bjerkli, og bokinspirator Liv Gade.

Det hele ble avrundet med boksalg, og forfatteren signerte gjerne bøkene som ble kjøpt.

I oktober kommer det for øvrig et intervju med forfatteren i Hverdagsnettmagasinet.


Gøril Emilie Hellen

Mina Nystad

Signering av bøker

Forfatterkollega Gunn Marit Nisja.

Alle gjestene fikk servert et glass med bobler

Bokinspirator Liv Gade