Skip to main content

AFTERNOON TEA I HAGEN TIL ASCHEHOUG

Søndag, 4. september var det Afternoon tea i hagen til Aschehoug. Den store ærverdige villaen på Frogner. Arrangementet ble åpnet av redaktør Anne Margrethe H. Aandahl, deretter slapp fire feelgoodforfattere til på scenen.

Tekst og foto: Anne Lise Johannessen, September 2022

En god bok og en kopp te – finnes det noen bedre kombinasjon?
Dette arrangementet var et gratis publikumsarrangement i regi av Aschehoug i forbindelse med deres 150-års jubileum.

På bordet bugnet det av små lekre munnfuller; muffins, vann-bakkels, gjærbakst, sandwitcher, sjokolade, makroner og jordbær dyppet i sjokolade. I tillegg var det selvsagt te (og kaffe). I baren på utsiden, kunne man kjøpe vin.

Eli-Ann Tandberg kom på scenen og ga oss flere godbiter, i form av samtaler om bøkene til disse forfatterne. De er absolutt verdt å se nærmere på.

Lucy Diamond, fra England, har skrevet mange bøker i sjangeren feelgood. Hun får gode tilbakemeldinger fra leserne, og henter mye inspirasjon til å videre skrivearbeid fra dette. Nylig kom En perfekt ferie. Nesten på norsk, og nærmere jul kommer Julekort fra Strandkafeen. I boka er det duket for en hyggelig jul med gløgg og julekaker, men så skjer det selvsagt noe som gjør at det ikke blir helt sånn som de hadde sett for seg.

Gudrun Skretting, skriver bøker med en humoristisk snert. Hun er utdannet musiker, men begynte å skrive ned historier om tabber internt i familien. Det ble godt mottatt, og til slutt slo hun til med å skrive bok. Hun debuterte med Tre menn til Wilma, som nå blir filmatisert. Wilma strever litt med livet, og er nok ikke helt A4. En dag blir hun kjent med en kjekk prest, og en patolog som har verbal tourette. Det blir det mange morsomme dialoger av. I disse dager kommer bok nummer to Din Wilma. Der åpner hun muligens for litt kjærlighet i livet sitt.

Camilla Davidsson er svensk, og bor for tiden i Åre i Sverige. Hun er forfatter på heltid, og er nå aktuell med boka Liten toroms med potensial. Den handler om storbyjenta Sofia som nylig har kjøpt et oppussingsobjekt på en fin adresse i Stockholm. Hun leier et oppussingsfirma, men håndverkeren virker upålitelig, og stiller rare spørsmål. Til slutt får bekjentskapet uventede konsekvenser.

Ellen Vahr har jeg intervjuet tidligere. Se intervjuet her. Hun har skrevet både sakprosa og romaner. Idle Hour-trilogien, er de nyeste romanene. Bak både disse og boka Gaven, har hun hentet inspirasjon fra forfedrene sine.