Skip to main content

Trippelgjengen og loftsmysteriet

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: "Trippelgjengen og loftsmysteriet" av Sigrid Olsen. Leseeksemplar fra forfatteren

Dette er første boka om Trippelgjengen, hvor de blir kjent med hverandre. De møtes da de alle er på hytta på sommerferie. Even vil egentlig ikke på hytta. Han er 12 år, og synes det høres kjedelig ut. Men da han møter på Marcus og Emma, blir det gøy. Like ved hyttene ligger et gammel hus, og da de sniker seg bort dit en natt, oppdager de at det spøker.... eller er det virkelig noen der?

De tre vennene kaller seg Trippelgjengen, og sammen skal de komme til å løse ulike mysterier. Foreløpig finnes det fire bøker i serien, og man kan håpe på mange flere. Bøkene får gode tilbakemeldinger fra målgruppa, som er er barn og ungdom, forfatteren sier selv 9-13 år. Den passer også som høytlesingsbok.

Jeg synes boka var god. Historien er lettlest, og spenningsnivået er akkurat passe. Teksten er stor, og kapitlene er fornuftig oppdelt.

Jeg tenker at jeg må lese med litt andre "briller" når jeg leser denne typen bøker – jeg som til vanlig leser voksenbøker. Jeg var litt usikker på om jeg skulle gi boka 4 eller 5, men ser at den høster gode karakterer av ungdom, og det skjønner jeg godt. Terningen lander derfor på en svak 5'er.

 Terningkast: 5-

 

Forfatter: Sigrid Olsen
Forlag: Kolofon
Utgivelsesår i Norge: 2016
Antall sider: 91
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Trippelgjengen og loftsmysteriet byr på spenning, vennskap, glede, og et mysterium på loftet i et gammelt forlatt hus. Boken passer gutter og jenter i alderen 9-13 år.


Om forfatteren:

Sigrid Olsen (1958) er opprinnelig fra Lødingen og bor i Bærum. Til daglig finner du henne på Den lille sjokoladefabrikken på Bærums Verk.

 


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese boka jeg får, og hvilket tidspunkt jeg vil lese den.

Dessuten velger jeg selv både OM og HVOR jeg vil dele anmeldelsen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne skrive om en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive bokanmeldelser. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember