Skip to main content

Stjerneskatten

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: "Stjerneskatten" av Jann Rygh Sivertsen. Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Stjernegutten har et hus med tårn. Der liker han å se på stjernene med stjernekikkerten sin. En dag banker det på døra. Utenfor står en smed som heter Vulcanus. Han forteller at han skal bygge et stort hus med fem piper på nabotomta. Da vil ikke Stjernegutten kunne se stjernene lenger pga. røyk. Det liker han dårlig, da må han jo flytte – og det vil han ikke. Hva skal han gjøre nå?

Plutselig får han uventet hjelp, og sammen med dragen Nesevis, hesten Himmelblakken, alvejenta Måneblomst og rådyret Skogspringer drar han ut for å finne en spesiell stjerneskatt som kan hjelpe han. Men kan han klare å finne den, og rekker han det i tide? Hjelperne til Vurcanus gjemmer seg nemlig i skogen, og prøver å hindre han.

Veldig søt og hyggelig barnebok. Jeg er ganske sikker på at mine barn hadde likt den godt på den tiden jeg drev med høytlesing for dem... for sånn ca. "hundre år" siden ;) Historien er fantasirik og lar barna drømme seg litt bort, og så er den akkurat passe skummel også.

Språket er enkelt og lettlest og gjør at boka egner seg både til høytlesing, og for de som klarer å lese litt selv.

Boka er illustrert av Jonas A. Larsen med fine tegninger som passer godt inn.

Forfatteren har tidligere skrevet diktbøker, men dette er hans debut som barnebokforfatter – en flott start.

Boka er nylig lansert, og forfatteren har lagt ut åpen Facebookinvitasjon til lansering på "The Note" i Sandefjord førstkommende søndag klokka 17.00.

I årets februarutgave av Hverdagsnettmagasinet, kan du dessuten lese et intervju med forfatteren.

Terningkast: 5

 

Forfatter: Jann Rygh Sivertsen
Forlag: Forlagshuset i Vestfold
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 72
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Stjernegutten bor alene i et lite hus. Han elsker å se på stjerne i den store stjernekikkerten sin. En dag forteller mestersmeden Vulcanus at han skal bygge en stor smie ved siden av Stjerneguttens hus. Da vil himmelen bli full av svartrøyk. Og Stjernegutten kan ikke se på stjernene lenger.

Stjernegutten må lete etter en bit av en stjerne som vil falle ned i den store, mørke Skumringsskogen. Hvis han finner den vil han bli rik. Da kan Stjernegutten stoppe Vulcanus sine planer.

Sammen med den lille dragen Nesevis, hesten Himmelblakken, alvejenta Måneblomst og rådyret Skogspringer drar han på jakt etter stjerneskatten. De vet ikke at noen følger etter dem.


Om forfatteren:

Jann Rygh Sivertsen (1973) fra Sandefjord jobber til daglig som redaktør og manuskonsulent, og er tidligere lærer. Høsten 2012 debuterte han som forfatter med diktsamlingen «Insomnia». Han deltok også med tekst i VestfoldLiv 2011.

 


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese boka jeg får, og hvilket tidspunkt jeg vil lese den.

Dessuten velger jeg selv både OM og HVOR jeg vil dele anmeldelsen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne skrive om en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive bokanmeldelser. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember