Skip to main content

Min mors skygge

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Nikola Scott
Leseeksemplar fra Vigmostad Bjørke

Hartland House har alltid holdt godt på hemmeligheter.

1958: Elizabeth blir sendt til nydelige Hartland på Englands sørkyst for å skjermes fra morens sykdom. Den velstående familien hun bor hos, tar godt imot henne.

Nå: Elizabeths datter Addie trodde hun visste alt om den briljante, vanskelige moren sin. På ettårsdagen etter at moren døde i en ulykke, banker en person hun aldri har sett før, på døren. Hun hevder hun er Addies tvillingsøster.

Er alt Addie har blitt fortalt om sin egen familie, en løgn? Hvordan kan du få klarhet i hva som skjedde, når den ene personen som kan fortelle, har gått bort? Addie må tilbake til den gylne sommeren moren hennes aldri snakket om. Og til den ene natten som endret en ung jentes liv for alltid. Og historien hun finner, er enestående.

Min mors skygge er en hjertevarm og oppløftende roman om sorg og oppfyllelse, familiehemmeligheter og kjærlighet. Og om en vev av hemmeligheter som kan rakne når som helst, og få konsekvenser for en hel familie.

Forfatter: Nikola Scott
Forlag: Vigmostad & Bjørke
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: My Mother's Shadow
Oversatt av: Anlaug Lia
Antall sider: 490
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er forfatterens debutbok. Det er en veldig god start som setter dermed setter store forventninger til neste bok.

Historien er en søt, varm og velskrevet beretning som veksler litt mellom nåtid og fortid. Temaet i boka er en familiehemmelighet som kan få konsekvenser for mange.

Fortiden i boka er lagt til slutten av femtitallet hvor ting nok ikke var så organisert som i våre dager. Denne historien er oppdiktet, men den kunne nok også ha skjedd i det virkelige liv.


Om forfatteren:
Nikola Scott er født og oppvokst i Tyskland. Etter studiene flyttet hun til New York og begynte å jobbe i forlagsbransjen, før hun etter hvert flyttet til London. Etter ti år i forlagsbransjen bestemte hun seg for å bli forfatter på heltid. Hun bor i dag i Frankfurt med mann og to barn.

Min mors skygge er hennes første bok.

 

 

Vigmostad & Bjørke