Skip to main content

August

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Victoria Hislop
Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

De har funnet en kur for Lepra, og de som bor på Spinalonga sendes hjem. Flere av de har vært der i mange år. Maria måtte reise fra familien og forloveden, Manolis da hun ble syk. Søsteren Anna er nervøs ved tanken på at Marian kommer hjem, for nå har hun og Manolis et forhold. Hvordan vil resten av innbyggerne i Plaka ta imot de som kommer tilbake?

Lettlest og fin historie. Her er det både kjærlighet, tragedier og et hint av gresk atmosfære.

Selv om du ikke har lest Øya, så gjør ikke det noe, du kommer lett inn i det - men den klarer ikke å klatre like høyt på "god-bok-skalaen".

 

Forfatter: Victoria Hislop
Forlag: Vigmostad Bjørke
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 313
Format: Innbundet
Originaltittel: Lene Stokseth
Oversatt av: One August Night

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

I sin nye roman August vender den britiske suksessforfatteren tilbake til universet hun skapte i Øya – en av århundrets største internasjonale litterære triumfer. Det er endelig tid for å møte igjen Anna, Maria, Manolis og Andreas på tidspunktet da øya blir evakuert – og i tiden etter. 
 
25. august 1957. Leprakolonien på Spinalonga er historie. Sykdommen er kurert, og beboerne kommer tilbake til fastlandet etter en hjerteskjærende atskillelse fra familie og venner. Men dramaet er ikke over. En uforutsett voldshendelse får fatale konsekvenser.  
 
Tiden bokstavelig talt stopper for hjemvendte Maria Petrakis og søsteren Anna. Familien splintres. For befolkningen i Plaka vil avviklingen av Spinalonga for alltid være forbundet med tragedie. Hvordan tar man fatt på livet etterpå? Hvordan klarer man å forsones, og bygge et nytt liv på ruinene fra fortiden?  Om forfatteren:

Victoria Hislop erobret bestselgerlistene internasjonalt med debutboken Øya, som utkom på norsk i 2007. Hun har senere utgitt bestselgerromanene Hjemkomsten (2009), Tråden (2012) og Soloppgang (2014), samt novellesamlingene En aften på Kreta (2011) og Siste dans og andre fortellinger (2013). Romanen Postkort fra Hellas ble utgitt i 2017.

Victoria Hislop har studert engelsk ved Oxford universitet. Hun jobbet som reiselivsjournalist i mange år før hun ble forfatter på heltid. Hun bor i England og på Kreta.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les første nummer av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Vigmostad & Bjørke