Skip to main content

Aftentid og morgengry

  • Fred Are Johannessen
Forfatter: Ken Follett
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Nok en spennende bok fra mesterforfatter Ken Follett. Handlingen foregår hovedsakelig i England i år 997-1006.

I denne boka vekkes assioasjoner til både Tatt av vinden og Markens grøde uten sammenligning for øvrig.

Kamp om makten utkjempes mellom kirke, konge og adelen/landeierne. Vold og lovløshet råder. Vi følger tre hovedpersoner med hver sine drømmer og forhåpninger/ambisjoner. En er munk, en er båtbygger og en er adelskvinne.

Vikingene drar stadig på plyndringstokt til England og en svekket konge må samle menn for å bekjempe dem. Således er han avhengig av støtte fra både geistlige og jarler. Med dette som bakteppe utspilles et drama i kampen om makt, land og penger.

 

Forfatter: Ken Follett
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 716
Format: Innbundet
Originaltittel: The Evening and the Morning
Oversatt av: Toril Hanssen


Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Aftentid og morgengry er en mesterlig fortelling om ambisjoner og rivalisering, død og fødsel, hat og kjærlighet. Året er 997 og England er under angrep fra alle kanter. Kongens grep om landet er svekket, de mektige utnytter de svakeste, og blodsutgytelser er dagligdagse. I denne kaotiske tiden følger vi tre personer: Edgar, Ragna og Wilf, gjennom deres vanskeligheter, håp og drømmer.

For tretti år siden møtte vi første gang Kingsbridges innbyggere i Stormenes tid. Med Aftentid og morgengry tar Ken Follett oss nå med på en unik reise tilbake til de dramatiske hendelsene før Stormenes tid.
Om forfatteren:

Ken Follett er født i Cardiff, Wales 1949. I 1978 hadde han en formidabel suksess med Nålen.

Han har solgt over 100 millioner bøker, og hans forrige roman På grensen til evigheten gikk rett til førsteplass på listene i USA, Spania, Italia, Tyskland og Frankrike. Romanen Den evige ilden, følger etter suksess-romanene Stormenes tid og I all evighet. I Kjempenes fall, Vinter over verden og På grensen til virkeligheten følger vi skjebnene til fem familier - en amerikansk, russisk, tysk, engelsk og walisisk, mens de gjennomlever det 20. århundre.Min mening:

Boka er lettlest og spennende. Til tider må jeg legge boka vekk litt for å utsette det onde og urettferdige som skjer. Kjærlighetshistorien og byggingen av byer og tettsteder, gårdsdrift og nødvendigheter for å skaffe seg mat er meget godt fortalt.

De drøye 700 sidene er kjapt ferdiglest pga den lettbeinte fortellerstilen til Follett. Likeså er personene i boka levende beskrevet og historien også.

En spennende bok som varmt kan anbefales.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Cappelen Damm