Skip to main content

Ritualer

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Kristin Hauge
Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

Hva gjør vi når døden puster oss i nakken? Søker ut, søker ly, eller søker sammen?

Vi møter tre personer i denne romanen: Ally og foreldrene Viktor og Harriet. Livene deres er fremdeles preget av skilsmissen for mange år siden. Ally er på vei hjem fra utenrikstjeneste i Afghanistan. Victor får en tung beskjed hos fastlegen. Harriet skal ut på reise. De har hemmeligheter for hverandre, og de klarer ikke å snakke med hverandre om det viktigste. Nå står de overfor hvert sitt livsvalg. Vil valgene de tar føre dem fra hverandre eller nærmere?

Ritualer er en dypt menneskelig roman om kunsten å leve, og kunsten å dø, fra en av våre mest interessante, nye forfattere.  

 

Forfatter: Kristin Hauge
Forlag: Vigmostad Bjørke
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 270
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:

Lettlest og ok bok. Jeg synes at slutten var litt rar, men kanskje det betyr at det kommer en oppfølger. Det kan vi håpe på.


Om forfatteren:
Kristin Hauge (f.1958) er debutant, født og bosatt i Oslo. Hun har i senere år vært utsendt som diplomat for norsk utenrikstjeneste ved ambassadene i Kabul og Khartoum. Hun har også arbeidet I Brussel for to internasjonale organisasjoner, samt i Forskningsrådet og i to norske departementer. Hun er i dag ansatt i Direktoratet for utviklingssamarbeid (Norad) og har hovedfag i statsvitenskap. Hun har gått Aschehougs forfatterskole.

Vigmostad & Bjørke