Skip to main content

Bortenfor stjernene

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lori Nelson Spielman
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Erika har to døtre. Det er tid for at de skal dra tilbake til skole, og Erika skal kjøre dem dit. Erika jobber som eiendomsmegler og hun er i ferd med å bli blant topp 50, hun må bare få inn litt flere salg. Da hun så får en visning, blir det til at jentene skal ta toget tilbake til skolen i steden. Det får store konsekvenser som gir skyldfølelse til flere i ettertid.

Toget sporrer av og Kristen omkommer... eller gjør hun det? Erika får plutselig en rekk eposter med sitater hentet fra døtrenes sitatbøker, og Erika får en sterk følelse at Kristen likevel ikke er død. Datteren Annie sitter med den samme følelsen, og dette fører henne til en barnepikejobb i Paris.

Dette er en varm historie om familieforhold og masse håp.

 

Fra forlaget:

Erika har alt: en lysende karriere som eiendomsmegler og to vakre døtre. Livet leker helt til datteren Kristen omkommer i en togulykke. Erika sliter med skyldfølelse, for det var meningen at hun skulle kjøre begge døtrene til college den dagen. I stedet prioriterte hun en viktig kunde.

Så får Erika en mystisk e-post: «Finn den biten som mangler». Setningen er hentet fra en sitatbok hun i sin tid laget til hver av døtrene og som inneholder kloke ord fra hennes egen mor og bestemor. Kan det være at beskjeden kommer fra Kristen, og at hun likevel overlevde togulykken?


Forfatter: Lori Nelson Spielman
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: Quote Me
Oversatt av: Kaja Rindal Bakkejord
Antall sider:
Format:
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er en bok med en varm historie som jeg synes du skal lese. Temaet er egentlig ganske alvorlig tema; her er det både sykdom, familieforhold, ulykker, håp og død.

Forfatteren holder på både spenning og håpet helt til siste side.


Om forfatteren:
Lori Nelson Spielman debuterte med En liste for livet, som er oversatt til et trettitalls språk og har toppet bestselgerlistene i flere land. Deretter kom Tilgi meg, og Bortenfor stjernene er hennes tredje roman.

I 2020 kommer hennes fjerde bok på norsk: Vennlig hilsen tante Poppy. Lori Nelson Spielman bor i Michigan sammen med mannen sin.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Cappelen Damm