Skip to main content

Vår greske odyssé

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Rita Hals Gentekos og Alexandros Gentekos
Leseeksemplar fra forfatterne

Nå kjente jeg at jeg hadde lyst til å reise til Kreta igjen! Jeg pleier vanligvis å dra til nye steder, og har sjelden vært tilbake på samme stedet to ganger - men akkurat på Kreta har jeg vært tre ganger, dog forskjellige steder på øya hver gang.

Denne boka er en privat reiseskildring fra Kreta og Athen skrevet av et norsk-gresk ektepar. Vi får være med bak den fasaden som de vanlige turistene ikke ser. Her får vi et innblikk i et religiøst samfunn og det greske byråkratiet.

Annerledes reisebok hvor man kommer litt mer inn på den greske hverdagen. Boka er ikke ny, men etter et google-søk, fant jeg at den fortsatt er i salg hos Ark.


Forfatter: Rita Hals Gentekos og Alexandros Gentekos
Forlag: Commentum
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 160
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Kjærligheten til Hellas generelt og Kreta spesielt kjennetegner det gresk-norske ekteparet Rita og Alexandros Gentekos. "Vår greske odyssé" er en annerledes og humoristisk reiseskildring fra dette allsidige landet. Ekteparet tar oss sjenerøst med på to motsetningsfylte turer som spenner fra deilige, dovne og tilbakelente Kreta til det hektiske Athen. Der den vanlige turist bare ser fasaden, kryper ekteparet bak kulissene. Vi får en smak av det greske byråkratiet, en tur inn i et lukket, religiøst samfunn, besøker landsbyer høyt opp i fjellene på Peloponnes, og det hele avrundes med en angsfylt flytur hjem.


Om forfatteren:

Alexandros Gentekos ble født 22. januar 1956 i Thessaloniki i Hellas, men har bodd i Kristiansand siden 1961. Han er pensjonist og butikkekspeditør, men har en allsidig bakgrunn med handelsartium, philosophicum, samt to års jusstudier. Alexandros har tidligere gitt ut boken "Klima Alexis" (2006).

Rita Hals Gentekos er født 29. januar 1944 i Farsund. Hun har jobbet som frisør i 20 år i Kristiansand, de fleste i egen salong, men er nå pensjonist. Rita begynte tidlig å skrive. Allerede som barn forfattet hun småhistorier. I 1950-årene solgte hun kladdebøker med oppdiktede noveller til klassekameratene på barneskolen for 50 øre stykket. Hun debuterte med romanen "Paparouna" (2006).

 

 

 Andre omtaler om denne boka:

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les første nummer av Hverdagsnettmagasinet her:

 

 

Publica