Skip to main content

En lettfattelig og informativ bok om øl og ølsmaking

  • Fred Are Johannessen
Forfatter: Gustav Foseid
Leseeksemplar fra Kagge

Vil du bli en ølkjenner? Eller lære deg forskjellen på godt og dårlig øl? I denne boka blir du kjent med de viktigste øltypene. Du får en innføring i ulike smaker i øl, regionale bryggetradisjoner og hvordan du kan bedømme øl.

Ølsmaking er en innholdsrik guide til de gode ølopplevelsene og gir deg både kjøpsveiledning og tips om hvor du får tak i spesielle øl. Boka inneholder smaksøvelser underveis og har forslag til flere øltester du selv kan gjennomføre – alene eller sammen venner.


Barnemix mener:
Dette er en meget velskrevet bok som inneholder mange gode tips om både hvordan bedømme øl, smaker i ulikt øl og om hvilke typer øl som finnes. Boka er godt illustrert og er delt inn i naturlige kapitler med tilhørende overskrifter.

Dette er en bok det er vanskelig å legge fra seg når en først har startet på den. At forfatterens smak mht preferanser innen ølmerker og typer i stor grad sammenfaller med meg som leser, er nok heller ingen ulempe.

Jeg likte meget godt historiene rundt typer øl som f.eks. IPA.

I denne boka kan man plukke opp flere tips om øl og bryggerier som ihvertfall jeg som leser vil være på utkikk etter i ettertid.

Dette er en meget god bok som anbefales og som helt sikkert vil passe godt under juletreet for den som liker og er interessert i øl.


Forfatter: Gustav Foseid
Forlag: Kagge Forlag
Utgivelsesår: 2015

Kagge