Skip to main content

Diggere taco

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anny Isabella
Leseeksemplar fra Pullman Publishing

Husker du første gang du spiste taco? Det gjør jeg. Det var på et vorspiel i 1990, og det var utrolig godt. Det synes jeg fortsatt. Lenge var "Fredagstaco" et kjent begrep her i huset, men vi kan like gjerne servere taco på en mandag. Godt er det uansett, og vi blir aldri lei.

Pullman publishing er et nystarta forlag som gir ut sakprosabøker. Da de ville sende meg boka "Diggere taco" var jeg ikke vond å be. Alle har nok sin personlige oppfatning av hvordan tacoen skal være, men det er absolutt velkomment med inspirasjon til noen nye varianter.

Denne supre boka er skrevet av 24 år gamle Isabella. Hun er en aktiv TikTok'er og Instagrammer. Taco har vært en av hennes favorittretter siden hun var liten. I løpet av årene har hun skapt egne favoritter, og nå deler hun dem med oss.

Du finner hverdagstaco med ulikt innhold, vegetartaco i flere varianter, to go-taco når du er på fargen, helgekos-taco når det skal være noe ekstra og masse deilig tilbehør.

Oppskriftene er oversiktlige og enkle, og til hver av dem får du et godt tips. Alle oppskriftene er illustrert med et stort fint bilde av retten. Bakerst i boka er det satt av god plass til egne notater.

Jeg testet umiddelbart oppskriften "Tacopai". Lett, kjapt og veldig godt!

 

 

Info:

Forfatter: Anny Isabella
Forlag: Pullman Publishing
Utgivelsesår i Norge: 2024
Antall sider: 136
Format: Innbundet

 

Forlaget skriver:

Taco er digg, det er lett og kjapt å lage. Med denne boken kan du leke deg fram til dine nye tacofavoritter. Her er det bare å kjøre på med de ingrediensene du liker aller best, taco er alltid godt!

 


 Om meg:

Denne bokanmeldelsen er basert på min personlige mening. Jeg tjener ikke penger på den, og er ikke knyttet til noen forlag. Jeg har heller ingen bokblogg. Hverdagsnett inkludert magasinet Hverdagsnettmagasinet er en nettside/nettmagasin. Jeg bruker derfor tittelen bokanmelder, nettstedeier eller redaktør.

Jeg er utdannet innenfor økonomi og revisjon, og jobbet i Skatteetaten i nesten 24 år. Jeg er også frilansjournalist, og har gått journalistskolen til Vivian Songe. I tillegg har jeg lang erfaring i å drive nettsted – Hverdagsnett har eksistert siden starten av 2000-tallet. (De første årene med navnet Barnemix). Jeg har ingen litteraturutdannelse, men har flere år med erfaring i å formidle bøker.


 

Hvordan bestemmer jeg terningkastene?

6 – Perfekt historie som har ALT jeg ser etter i en bok. Den Må være godt skrevet. Historien må være interessant og spennende, og den må ikke være for forutsigbar. En bok du kan glede deg ekstra til.
5 – Historie med "litt ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først.
4 – En normalt bra bok som er verdt å lese. Veldig mange bøker fortjener denne karakteren.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, er for "lett", kanskje fremdriften går for tregt – eller den har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis kjedelig, dårlig språk, lite troverdighet og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening. Når jeg leser, prøver jeg så godt jeg kan å plukke ut bøker som fortjener terningkast 4 eller bedre. Livet er for kort til å lese dårlige bøker ;)


 

Noen bøker står merket som leseeksemplar/forhåndseksemplar. Hva betyr det?

Det er bøker som jeg får kostnadsfritt fra forlag eller forfatter – noen på forhånd før de er utgitt. Det er reglene i Markedsføringslover som bestemmer at dette SKAL opplyses om.  Uansett er ALLTID en bokanmeldelse MIN personlige mening, min tekst og mitt oppsett.

Selv om jeg har fått boka blir jeg IKKE påvirket på noen måte. Det gjelder det samme som for bøker fått i gave, lånt på bibliotek eller kjøpt. Jeg står jeg helt fritt i forhold til om jeg VIL lese den, NÅR jeg evt. vil lese den, om jeg VIL anmelde den og HVA jeg vil skrive. Jeg skriver alltid min ærlige mening om boka, selv om det å gi riktig terningkast noen ganger kan være en utfordring.

Jeg har absolutt INGEN bindinger til noen forlag. Alle leseeksemplarer blir stemplet – slik at de ikke har noen økonomisk verdi, og ikke kan videreselges. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å INSPIRERE til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Dette er viktige punkter for meg for å kunne anbefale en bok.

 
NYHETSBREV FOR NETTSIDEN OG MAGASINET:
Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

Små forlag