Skip to main content

Vår vingård i Provence

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Bjørg & Lars P. Storvestre
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Dette er en personlig historie om et ektepar som følger drømmen sin, og kjøper en vingård i Antibes i Sør-Frankrike. Den får navnet Domaine Saint Jean Baptiste Lorgues. Det ble masse arbeid, mer enn de hadde forutsett. For å ikke snakke om det franske byråkratiet, og noen overraskende momenter underveis. Prosjektet ble dyrt og krevende, men jeg tror de hadde en fin tid.

Vi følger dem fra de første planer og helt til de etter seks år bestemmer seg for å selge. Bak i boka får du mange fine matoppskrifter til retter som de serverte gjestene sine.

Tenk på det neste gang du drikker et glass vin, hvor utrolig mye arbeid som ligger bak, og hvordan små ting kan ødelegge en hel vinproduksjon.

Historien var interessant, og med masse gode tips for andre som drømmer om det samme. Litt rotete oppsett – den kunne muligens vært bundet noe mer sammen for bedre leseflyt?


Info:

Forfatter: Bjørg & Lars P. Storvestre
Forlag: Forlagshuset i Vestfold, Forglem meg ei
Utgivelsesår i Norge: 2015
Antall sider: 168
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Mange drømmer om å flytte til sydligere strøk, skaffe seg en vingård og leve det gode liv. For de fleste blir det bare en drøm, men Lars og Bjørg Storvestre gjorde alvor av tankene. Sommeren 1988 flyttet de til Provence, kjøpte sin egen vingård og begynte å produsere vin.

I løpet av seks begivenhetsrike år rakk de å dyrke, produsere og selge flere hundretusen flasker vin, de samarbeidet med kjente kjøkkensjefer om å presentere fantastiske menyer bestående av lokal mat og vin, holdt foredrag og kurs i både Frankrike, Danmark, Sverige og Norge, ble presentert i eget program på Nrk, samt fikk vinen inn som en del av standardutvalget på Vinmonopolet.

Hele den fantastiske og personlige historien kan du lese i boken «Vår vingård i Provence». I tillegg til ekteparets personlige opplevelser får andre som drømmer om det samme tips og råd til hvordan man kan gå fram, hvilke fallgruver man bør unngå, og et innblikk i jobben som kreves for å lykkes.

Som ekstrabonus følger det også med en rekke oppskrifter på ekteparet Storvestres favorittmat. Velbekomme!

 


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar/forhåndseksemplar?

Det er regler i markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt. Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening og oppsett.

Selv om jeg har får boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt VIL lese boka jeg får, hvilket tidspunkt jeg vil lese den, og hvor jeg vil dele det jeg skriver. Jeg får ikke betalt for dette. Bøkene jeg får blir stemplet, og kan ikke videreselges. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne informere om en bok.

Jeg har ingen litteratur-utdannelse, men har journalistkurs og flere års erfaring i å formidle bøker. Siden jeg ikke har noen blogg, er jeg ingen bokblogger. Hverdagsnett er et nettmagasin, og jeg gir også ut det digitale litteraturmagasinet Hverdagsnettmagasinet, derfor bruker jeg tittelen bokanmelder.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer, "hverdagsartikler" og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok! Anbefalte barne- og ungdomsbøker

 Hverdagsnettmagasinet

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 


NYHETSBREV

Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

 

 

Liv