Skip to main content

Den store boken om vitaminer og mineraler

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Abram Hoffer og Andrew Saul
Leseeksemplar fra Lille Måne

Jeg har stor tro på at man trenger tilskudd av vitaminer og mineraler i hverdagen. Man får i seg mye via kostholdet, men ikke nok - selv ikke de som spiser et "vanlig sunt kosthold" får i seg nok av alle de viktige stoffene som vi trenger. Mye mat er bearbeidet, og viktige næringsstoffer har gått tapt underveis. Får man for lite av noen stoffer, kan det føre til helseplager.

Som regel sier ikke legen noe om du ligger lavt, så lenge du er innenfor referansenivået. MEN enkelte helseplager kan faktisk bli mye bedre hvis du får en forhøyet verdi, og når øvre referansenivå.

Selv har jeg en underliggende sykdom, og jeg tar daglig et helt spekter med vitamintilskudd. Jeg kan tydelig merke at dette gir meg mindre symptomtrykk - og etter en lengre pause, merket jeg stor forskjell ved at symptomene igjen kom tilbake.

Som forfatterne selv skriver i innledningen: "Denne boken har et tydelig budskap: Du kan trenge påfyll av vitaminer og mineraler, i tillegg til et sunt og variert kosthold – selv om du i dag er frisk. Boken gir også en god innføring i tankegangen bak ortomolekylær medisin, med konkrete eksempler."


Denne boka synes jeg var veldig fin. Her står det fint forklart om det du trenger å vite om de fleste vitaminene og mineralene.

Boka passer fint for alle - ikke bare de som er spesielt interessert i kosthold - men for alle som vil vite mer om sin egen helse.


Forfatter: Abram Hoffer og Andrew Saul
Forlag: Lille Måne
Utgivelsesår: 2013
Format: Ebok (Fås også som papirbok)
Oversatt av: Dag Biseth

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Hvorfor ikke bli bedre kjent med potensialet som ligger i vitaminer og mineraler?

Vitaminer og mineraler er ikke bare tilskudd, men kraftfulle medisiner som også kurerer og lindrer fysiske og psykiske sykdommer på en trygg og effektiv måte.

Den store boken om vitaminer og mineraler – slik bruker du kosttilskudd i optimale doser for å bekjempe sykdom, og forbedre helsen din. Trolig den grundigste og mest oppdaterte boken på norsk.

Hvordan å ta vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer i optimale doser …
Hippokrates fra Kos (460-377 f.Kr), legekunstens far, skrev: ”Din mat skal være din medisin, og din medisin skal være din mat.” Men vi får ikke lenger i oss nok vitaminer, mineraler og næringsstoffer gjennom maten. Tilskudd av vitaminer og mineraler kan ikke bare forebygge, men også gjør deg frisk fra sykdom. Flere tiårs bruk viser at terapi med store doser av vitaminer og mineraler virker effektivt. Denne boken er skrevet av to ledende eksperter på området, med til sammen langt over åtti års erfaring, og forklarer deg grunnprinsippene for ernæringsmedisin. Boken har særlig fokus på fordøyelse, overforbruk av sukker, allergier, vitaminunderskudd og gir deg regler for god helse gjennom optimale doser av vitaminer og mineraler.

Den norske utgaven inneholder i tillegg nyttig tilleggsmateriale – om vitaminenes historie, en introduksjon til vitaminene og mineralenes verden og milepæler i ernæringsvitenskapens historie. Satt sammen og redigert av dr. philos. Dag Viljen Poleszynski, redaktør i Helsemagasinet Vitenskap og fornuft.

Forord av lege Jan-Øyvind Lorgen. NÅ I NYTT OPPLAG!

 

 

Uavhengig av denne boken, så er jeg selv forhandler av NEOLIFE kosttilskudd. Disse kan jeg varmt anbefale. Hvis du ønsker mer info, kan du få det, helt uforpliktende i

MIN GOLDEN/NEOLIFE-GRUPPE

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les første nummer av Hverdagsnettmagasinet her:

 

 

Små forlag