Skip to main content

Bli en bedre vinsmaker på 7 kvelder

  • Fred Are Johannessen
Forfatter: Ingvild Tennfjord
Leseeksemplar fra Kagge

Spennende, lærerik og inspirerende bok.

Boka er delt opp i 7 hovedkapitler eller bolker som omhandler ulike typer viner/druer eller karakterestikker i vin - som alder, eik, tørrhet og sødme.

Oppbyggingen som en lærebok for vinklubber med oppgaver og fasit til slutt gjør lesingen til en lek.

I hvert kapittel/bolk får man anbefalt fire stk viner til prøving. Disse vinene er flott illustrert og godt merket med navn, pris og varenummer på polet. Man får umiddelbart lyst til å dra å handle inn alle sammen.

Tips om lagringstemp på rødvin, kjøling av rødvin og hvitvin før konsumering og f.eks. lufting av vin gjør at man hurtig kan begynne å praksisere tipsene/rådene.

"Det irriterer meg når folk jåler seg med vin".

"Gjennom disse smakekveldene ønsker jeg at du i stedet skal forstå sammenhengen."

"At du skal eie begrepene".

Forfatterens kommentar over under bolk om alder, gir leseren visshet om at forfatteren genuint selv er glad i og enormt opptatt av vin, og ønsker å dele av sin kunnskap.

Dette er en meget god bok som kan brukes som oppslagsverk i forhold til ulike tips og anbefalinger. Går du med et ønske om å starte vinklubb, vil dette være en flott bok å ta med for å komme igang. Er du allerede i en vinklubb, kan denne boka være med på å øke interessen og gi læring.

Denne boka kan varmt anbefales til eget bruk eller til gave til andre som du vet er glad i vin.

 

Forfatter: Ingvild Tennfjord
Forlag: Kagge
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 157
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Om forfatteren:
Ingvild Tennfjord er prisbelønnet journalist og utdannet sommelier. Hun serverer ukentlig vintips i A-magasinet, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen. I 2013 kom hennes første bok, Skål, som ble nominert til Brageprisen. Senere har hun utgitt Bobler, Perfekte viner og Norges beste vinkjøp 2017. Alle disse har ligget på den norske bestselgerlista.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Kagge