Skip to main content

Høstdåd

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anders De La Motte
Leseeksemplar fra Aschehoug

En sensommerkveld i 1990 telter fem barndomsvenner ved sin hemmelige badeplass, et nedlagt steinbrudd i Skåne. Videregående skole ligger bak dem og voksenlivet venter.

Stemningen er høy, men også vemodig, for vennene innser at kvelden både innebærer et farvel til ungdomstiden og til hverandre. Når morgenen gryr og det første høstregnet har falt, flyter det en kropp i det mørke stenbruddsvannet.

En tragisk ulykke, slår politiet fast. Ikke alle er overbevist om det.


Forfatter: Anders De La Motte
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: Höstdåd
Oversatt av: Bodil Engen
Antall sider: 514
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:

Årets julegavetips!

Denne forfatteren stiftet jeg først bekjentskap med våren 2018. Det var et positivt møte. Nå har han kommet med en ny utgivelse - og den topper absolutt den forrige boka hans. Bøkene hans er avsluttende historier, så du kan godt begynne på denne.

Dette er en bok jeg ikke ville at skulle ta slutt. Den var veldig spennende, likevel måtte jeg flere ganger legge den fra meg for å ta pause - bare for å holde løsningen litt på avstand en ekstra stund. Om du bare leser noen få bøker i løpet av et år - la dette være en av de!


Om forfatteren:
Anders de la Motte (f. 1971) er en meget sterk stemme innen spenningssjangeren. Han er en av Sveriges aller beste og mest populære krimforfattere og bøkene hans leses og elskes av tilhengere over hele verden. Anders de la Motte vokste opp på den skånske landsbygden. Han er tidligere politi og sikkerhetssjef i et av verdens største IT-selskaper.

Som forfatter slo de la Motte igjennom med [Geim]-trilogien. Han har hatt stor suksess med thrillerne MemoRandom og UltiMatum (på norsk i 2016 og 2017) I 2010 fikk forfatteren Svenska Deckarakademiens pris for årets beste debut. For UltiMatum vant han i 2015 Svenska Deckarakademiens pris for beste svenske kriminalroman. Sensommer er den første enkeltstående romanen i en planlagt serie på fire.

Anders de la Mottes bøker er oversatt til 30 språk.Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Aschehoug