Skip to main content

Slå på ring

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Frode Eie Larsen
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Mens høststormene herjer, rystes det vesle stedet Helgeroa, et tettsted syd for larvik, av en grusom forbrytelse. Ei jente blir funnet livløs på stranden. Ved første øyekast kan det virke som selvmord, men politiet får ikke verifisert dødsårsaken før liket forsvinner. Idyllen slår sprekker, og i en bygd der alle kjenner alle, vokser mistro og splid frem. Vet man egentlig hva som skjuler seg bak lukkede dører? Kan man virkelig stole på naboen?

Kripos blander seg inn og Eddi Stubb, som, er dem gjennomgående hvoedpersonen i bøkene, må manøvrere dunkle farvann. Klarer han å finne løsningen, før gjerningsmannen slår til igjen? Sammen med sin nye makker, står Eddi overfor sin hittil mest spektakulære og komplekse sak.

Hva skjedde på Arøya? Og hvem er egentlig døde?

 

Forfatter: Frode Eie Larsen
Forlag: Liv Forlag
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 391
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Frode Eie Larsen er en forfatter jeg har fått sansen for. Han skriver gode historier og spennende historier, og har et gjennomgående bra språk i fortellingene sine. Dette er en forfatter du absolutt bør bli nærmere kjent med. Denne boka er avsluttende, så om du ikke har lest de forrige bøkene, går det greit å begynne på denne.

Anbefales! Fint julegavetips til en krimelsker nå som jula snart står for døra.


Om forfatteren:
Frode Eie Larsen bokdebuterte med Hemmeligheten i 2011, og har siden etablert seg som manges krimfavoritt.
Bøkene med den joviale etterforskeren, Eddi Stubb, oppdages av stadig flere, og mange - deriblant en rekke av Larsens forfatterkolleger - mener det bare er et tidsspørsmål før han slår gjennom for alvor. Fjorårets bok, På overflaten flyter vannliljene, ble hyllet av anmeldere, bloggere og lesere, og var blant de mest lånte bøkene - både fysisk og elektronisk - på bibliotekene i 2017.

Årets bok, Slå på ring, er utvilsomt Larsens aller beste. Det er tempo, driv og stadige overraskelser, skrevet med en penn som er både tydelig og sikker. Forfatteren har perfeksjonert både plott og språk, og med Slå på ring treffer han midt i blinken.

 

Liv